Valér
2 °C
8 °C

Online lehet kérdezni Obamától

2009.03.26. 13:51 Módosítva: 2009-03-26 13:53:54
A weben kérdezhetik az amerikaiak Barack Obamát arról, hogyan lehet fellendíteni a gazdaságot. A szolgáltatás a napokban indult, de máris több tízezer kérdést tettek fel, az elnök pedig személyesen fog válaszolni a legnépszerűbbekre.

A Fehér Ház holnapján mindenki felteheti kérdéseit Barack Obamának, szavazhat másokéra, a legtöbb szavazatot elérő kérdésekre pedig az amerikai elnök válaszolni is fog. A válaszokat szintén a Fehér Ház oldalán közvetítik majd, ezen eseményen az elnök nemcsak az internetes kérdésekre válaszol majd, hanem azokra is amikre a meghívott közönség (többségükben közalkalmazottak) kíváncsi – adta hírül a New York Times.

Az elnök főleg gazdasági témakörben várja a kérdéseket, de minden témában lehet érdeklődni az egészségügytől az oktatásig. „Sok polgár aggódik, sok kérdése van és tudni szeretné, mit tesz a kormánya annak érdekében, hogy a gazdaság újra jól működjön. Ezek az emberek megérdemlik, hogy válaszoljunk nekik” – mondta Obama a szolgáltatást bemutató videóban. Az online kérdezés lebonyolításához Google Moderatort használnak, melynek lényege, hogy a beérkező nagy számú kérdéseket maguk a felhasználók szűrik meg azáltal, hogy szavaznak a nekik legjobban tetsző kérdésre.

A Bush-kormány idején is volt már hasonló próbálkozás, de akkor csak hivatalnokok válaszoltak a kérdésekre, az elnök soha.