Vilhelmina
12 °C
28 °C

Elveszi a magyartól a pornót a Google

2009.04.07. 10:20 Módosítva: 2009-04-07 10:20:41
Az eredeti oldal durva képeket dob fel az anal fistingre. A magyaron nincs semmi.

A Google keresőoldalának van egy rakás lokalizált verziója. Ezek főleg abban különböznek az eredetitől, hogy relevánsabbnak tekintik a helyi tartalmat, így ha eladó autót keresünk Salgótarjánban, nem floridai ajánlatokkal lesz tele a találati lista.

Van azonban egy másik különbség is: a magyar oldalon a Beállítások menüpont például soványabb, mint az eredetiben. Egy pont ugyanis hiányzik, a SafeSearch-é. Az angol oldalon választhatunk a totális szűrés, a képszűrés és a szűrés elhagyása között, és mivel a SafeSearch elég jól működik, beállítástól függően jelentős különbség adódik a találati listában is.

2

A magyar oldalról azonban hiányzik ez a menüpont. Nyilvánvaló, hogy két csoport érdeke sérülhet: a gyermekeké és a szexmániásoké, azaz az átlagembereké, hiszen vagy folyton ki van kapcsolva a szűrés, vagy egyfolytában aktív.

4

Kipróbáltunk több gépet is, és úgy tűnik, nagy többségben az átlagembert bünteti a Google. Ha rákeresünk az angol oldalon az „anal fistingre", durva példákat látunk.

5

A magyar verzió viszont egy rémült sofőrt, Alant, egy szexuális célokra teljesen alkalmatlan kiscicát, valamint egy csíkos pólóba öltözött furcsa férfit dob ki találatként.

6

Akadt azonban néhány gép, ezeken hiába kerestettünk a magyar Google-lel, szűrés nélküli találatokat kaptunk, testnyílásokba helyezett végtagokkal. Természetesen a keresési feltételeken ebben az esetben sem tudtunk változtatni, ha tehát egy gyermek ült volna a géphez, szabadon szörfözhetett volna a vulvabirodalomban (az most más kérdés, hogy ha lenne szűrés, azt egyből kikapcsolta volna).

Önnek hogyan adja be a képeket a magyar Google?

  • 1992
    Szűréssel, minden csupa kiscica
  • 816
    Szűrés nélkül a lényeget

A jelenség egyébként nem új, évek óta így működik már az oldal, de rögtönzött közvélemény-kutatásunkból kiderült, hogy eddig nagyon kevesen tudtak róla. Megpróbáltuk megtudni a Google-től, hogy mi állhat a jelenség mögött, de hivatalos válasz egyelőre nincs.

Addig is ha véletlenül nem talál pornót böngészés közben, ne aggódjon, az még nem feltétlenül jelenti az internet végét. Könnyen lehet, hogy csak a magyar Google-lel próbált meg kerestetni.