Pandora, Gabriella
-3 °C
3 °C

Elveszi a magyartól a pornót a Google

2009.04.07. 10:20 Módosítva: 2009-04-07 10:20:41
Az eredeti oldal durva képeket dob fel az anal fistingre. A magyaron nincs semmi.

A Google keresőoldalának van egy rakás lokalizált verziója. Ezek főleg abban különböznek az eredetitől, hogy relevánsabbnak tekintik a helyi tartalmat, így ha eladó autót keresünk Salgótarjánban, nem floridai ajánlatokkal lesz tele a találati lista.

Van azonban egy másik különbség is: a magyar oldalon a Beállítások menüpont például soványabb, mint az eredetiben. Egy pont ugyanis hiányzik, a SafeSearch-é. Az angol oldalon választhatunk a totális szűrés, a képszűrés és a szűrés elhagyása között, és mivel a SafeSearch elég jól működik, beállítástól függően jelentős különbség adódik a találati listában is.

2

A magyar oldalról azonban hiányzik ez a menüpont. Nyilvánvaló, hogy két csoport érdeke sérülhet: a gyermekeké és a szexmániásoké, azaz az átlagembereké, hiszen vagy folyton ki van kapcsolva a szűrés, vagy egyfolytában aktív.

4

Kipróbáltunk több gépet is, és úgy tűnik, nagy többségben az átlagembert bünteti a Google. Ha rákeresünk az angol oldalon az „anal fistingre", durva példákat látunk.

5

A magyar verzió viszont egy rémült sofőrt, Alant, egy szexuális célokra teljesen alkalmatlan kiscicát, valamint egy csíkos pólóba öltözött furcsa férfit dob ki találatként.

6

Akadt azonban néhány gép, ezeken hiába kerestettünk a magyar Google-lel, szűrés nélküli találatokat kaptunk, testnyílásokba helyezett végtagokkal. Természetesen a keresési feltételeken ebben az esetben sem tudtunk változtatni, ha tehát egy gyermek ült volna a géphez, szabadon szörfözhetett volna a vulvabirodalomban (az most más kérdés, hogy ha lenne szűrés, azt egyből kikapcsolta volna).

Önnek hogyan adja be a képeket a magyar Google?

  • 1992
    Szűréssel, minden csupa kiscica
  • 816
    Szűrés nélkül a lényeget

A jelenség egyébként nem új, évek óta így működik már az oldal, de rögtönzött közvélemény-kutatásunkból kiderült, hogy eddig nagyon kevesen tudtak róla. Megpróbáltuk megtudni a Google-től, hogy mi állhat a jelenség mögött, de hivatalos válasz egyelőre nincs.

Addig is ha véletlenül nem talál pornót böngészés közben, ne aggódjon, az még nem feltétlenül jelenti az internet végét. Könnyen lehet, hogy csak a magyar Google-lel próbált meg kerestetni.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?