Emma
6 °C
11 °C

Napi ötvenmillió üzenet a Twitteren

2010.02.23. 11:51
A világ Twitter-felhasználói naponta átlagosan ötvenmillió üzenetet küldenek egymásnak - derül ki a mikroblog-szolgáltatás statisztikáiból.

Kevin Weil, a Twitter elemzői csoportjának tagja szerint a twitterezők 2007-ben napi ötezer, 2008-ban háromszázezer, 2009 elején pedig 2,5 millió üzenetet küldtek naponta. „Tavaly a bejegyzések mennyisége 1400 százalékos növekedés mellett az év végére elérte a napi 35 millió üzenetet” – hangsúlyozta Weil, hozzátéve, hogy a hét elejére a napi üzenetmennyiség már ötvenmilliónál járt, azaz másodpercenként 600 üzenetet küldtek a mikroblog-szolgáltatás használói.

A ténylegesen kézbesített üzenetmennyiség azonban jóval több ennél, mert egy bejegyzést egyszerre akár több ezren is megkaphatnak. A statisztikából pedig már az ismert spamforrásokat is kiszűrték. A San Franciscó-i központú szolgáltató viszont továbbra sem közöl adatokat a twitterezők számáról és arról, hogy a statisztikában szereplő üzenetek közül mennyi lehet a valódi információt hordozó bejegyzés.