Jusztina
10 °C
27 °C

Ingyentelefon került a Facebookra

2010.08.06. 10:46
Facebookra készített ingyenes online telefonrendszert a Vonage, az internetes telefonálás egyik úttörője, a piacvezető Skype egyik nagy konkurense.

Az alkalmazás egyelőre csak okostelefonokról, azon belül is csak iOS és Android operációs rendszert futtatókról érhető el, és egyaránt képes wifin és 3G-n létrehozni a kapcsolatot. A rendszer a Facebookba épül be, és azokat tudjuk hívni vele az ismerőseink közül, akiknél szintén fel van telepítve. A blackberrys, pécés és maces verzió még készül.

Szakértők szerint a facebookos online telefon újabb fontos lépés a telefonálás világának átalakításában, ami egyre inkább az internetes adatforgalomba olvasztja be a telefonos kommunikáció forgalmát. A Vonage-hívásokért nem kell percdíjat fizetni, de az adatforgalom, amit generálunk a beszélgetéssel, természetesen megjelenik a netszolgáltatónk számláján.

A rendszer nem tol hirdetéseket sem a képünkbe, mint az ingyenes alkalmazások általában, a telefont később a Facebookon kívülre irányuló, fizetős hívásokból és sms-küldési lehetőségből akarja fenntartani a cég.

A Vonage for Facebook alkalmazás az Android Marketről Magyarországon is letölthető, az Apple App Store-ból a cikk írásának idején még nem. Az első tesztek szerint a hangminőség változó, viszont elég zavaró a késleltetés a beszéd, és annak a túloldalra megérkezése között.