Etelka, Aletta
3 °C
4 °C

Vár állott, most nőhalom

2005.01.12. 14:27
Kapcsolódó cikkek (1)
Pornóiparosok tették rá kezüket egy walesi kisváros konzervatív erőinek domainjére, a delynconservatives.com-ra. A konzervatív közösség egyes tagjai meg sem merik nézni, mi történt a szájttal, mindenesetre azt tervezték, hogy visszavásárolják az elherdált domaint. Szerda estére, úgy tűnik, sikerült megállapodni a pornószájt üzemeltetőivel.

Felháborodottan észlelték a walesi Delyn egyik konzervatív társaságának éber tagjai, hogy egykori nyugalmas webkikötőjük helyén most gusztustalan pornószájt éktelenkedik. Az egyébként munkáspárti többségű kisváros konzervatív irányultságú lakosainak figyelmét egy oxfordi diák hívta föl arra, hogy a www.delynconservatives.com címet beírva nem azt kapta, amit várt. A szájt eredetileg hasznos kontaktokat és helyi tanácstagokról szóló híreket közölt, most pedig ugyanott hardcore pornóképek találhatók.

Fatális figyelmetlenség

A walesi konzervatívok egyik képviselője a CNN-nek elmondta: a dolog úgy eshetett meg, hogy új domainnevet jegyeztettek be, a régi névhez való jogot pedig elmulasztották megújítani. A képviselő egyébként hangsúlyozta, hogy ő maga nem tekintette meg a szájtot. A konzervatív párthoz kötődő többi közösség webmesterei azonnal eltávolították a pornósított delyni oldalakra mutató linkeket, mihelyt kipattant a botrány.

Enter, exit. Enter, exit.

A delynconservatives.com nem lett a pornóoldalak legfényesebbike: összesen két oldalból áll. Az elsőn a műfajban szokásos "ENTER HERE" illetve "EXIT NOW!" típusú felszólítások mellett a felhasználónak furcsa mód azzal is egyet kell értenie, hogy ismeri a közösség normáit és törvényeit, és hogy közössége elfogadja és tolerálja a szexuálisan explicit anyagokat, vagyis a keménypornót. Azt azonban a másik oldalon is csak elvétve talál, hiszen a szájt leginkább további oldalakra mutató linkeket tartalmaz.

Visszavennék

A delyni konzervatívok azt tervezték, hogy visszavásárolják maguknak a delynconservatives.com-ot. A szemfüles pornósok cselekedete egyébként nem ütközik törvénybe, és semmi köze a domaineltérítéshez (domain hijack), ami számítógépes szabotázsként is értékelhető, és büntetendő cselekménynek számít.

Átirányították

Úgy tűnik, szerda estére sikerült is megállapodni a pornószájt üzemeltetőivel, azóta ugyanis a delynconservatives.com címéről a flintshireconservatives.com oldal töltődik be.