Koronavírus adatok

2021. dec. 06.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Miklós
1 °C
4 °C

DotComGuy szabad

2001.01.03. 12:45
Mitch Maddox (aka DotComGuy) egy éve, 2000 első napján vonult be egy üres lakásba, egyetlen laptoppal és azzal az elhatározással, hogy onnan 365 napig ki sem mozdul: minden szükséges dolgot az interneten keresztül szerez be. Elmés vállalkozásához céget is alapított, amely segítette őt célja elérésében: első lépésként havi 24 dolláros fizetést állapítottak meg DCG-nek, amelyet minden hónapban dupláztak, hogy végül 100 000 dollárt markolhasson. A kellemetlen hír sajnos az, hogy DCG végül mégsem kapta meg ezt az összeget.

Lóvé helyett feleség

DotComGuy
DotComGuy szerencsére nincs elkeseredve, sőt tulajdonképpen önként mondott le az összegről, pillanatnyilag ideje sem lenne arra, hogy elkölthesse. Jelenleg az élet teljeskörű kiélvezésével van elfoglalva, miután eleget tesz a különböző showműsorok meghívásainak, illetve esküvőjét tervezi. Mitch Maddox, aki nevét törvényesen DotComGuy-ra változtatta, tavaly még gondolni sem mert az internetes ismerettségekre, magát ,,régimódiként" aposztrofálva, mostanra azonban úgy gondolja, házasságot köt egy lánnyal, akit chatelés közben ismert meg.

DCG szabadulásakor nagylelkűen lemondott a korábban felajánlott 100 000 dolláros jutalomról, amit az Dotcompoundot üzemeltető cég máris visszaforgatott az üzletbe, ebből próbálják kifizetni a felmerült költségeket. Len Critcher, a DCG-t támogató cég feje szerint a kísérlet nem bukott el, sőt fényes sikerként zárult, hiszen DCG valóban a lakásban töltött egy évet kizárólag az internetre hagyatkozva a mindennapi életvitelben, a költségek azonban nagyobbak voltak a vártnál, így a jutalom összegét a számlák kifizetésére kell fordítani.

Szponzorált semmittevés

A jutalom összegét a számlák kifizetésére kell fordítani.
A beszámolókat nézve nem nehéz elképzelni, hogy a vállalkozás tényleg akkora siker volt, ahogyan azt a cégvezetők állítják. Hiszen DCG egy éven keresztül a nap 24 órájában online volt, oldalát rengetegen látogatták, chateltek vele, és DCG sosem feledte el megemlíteni szponzorait. Célja az volt, hogy bebizonyítsa: bármit meg lehet szerezni a neten keresztül. Oldalán rendszeresen beszámolt az általa favorizált helyekről, kritikákat írt, tanácsokat adott azoknak, akik hozzá hasonlóan az interneten keresztül szerették volna bonyolítani kisebb-nagyobb vásárlásaikat. Bárki nyomon követhette életét a házban elhelyezett webkamerákon keresztül, akár arra volt kíváncsi, hogyan néz TV-t, vagy hogyan izzad edzőjével, aki a kondíciójáról gondoskodott.

A körülötte csapott felhajtás vonzotta a látogatókat, a látogatók pedig a szponzorokat, akik mindenképpen jelen szerettek volna lenni az oldalon. Így DCG elzártsága ellenére mozgalmas társadalmi életet élt, iterjúk sorát adta, és általában feltűnt a népszerű chat-csatornákon. Persze nem mindenki örült ennek, sokan csak szenzációhajhászásnak tartották a dolgot, élükön a Chicago Tribune kolumnistájával, Eric Zornnal, aki NotComGuy néven sokat kritizálta DCG-t, aki szerinte feltűnési mániában szenved. NotComGuy érvelése szerint DCG nem csinált mást, mint amit a legtöbb számítógépfüggő, aludt, illetve a nap nagyrészét online töltötte, esetleg egy kicsivel kevesebbet volt a szabad levegőn, mint a többiek.

Vissza az utcára

Mitch Maddox
Újra a régi nevét szeretné használni
Habár NotComGuy feltűnési mániásnak nevezte Mitch Maddoxot, ő sem maradt el mögötte sokkal, amikor ellenakcióként bevonult házába, minden létező kommunikációs eszköztől és elektromos ketyerétől megszabadult. Elmondása szerint nagyon élvezte, hogy senki sem háborgatja, hogy nem fagyott le állandóan a Windows, olvasott, írt (kézzel). Az egyetlen baja csupán az volt, hogy a kutya sem törődött vele, még azután sem, hogy egy hét múlva előbújt vackából.

NotComGuy eltűnt, és most eltűnik DotComGuy is, aki szeretné visszakapni régi jól megszokott nevét, és szeretne visszailleszkedni a társadalomba, ha lehet, akkor már komoly házasemberként. Panaszra igazán nem lehet oka, hiszen egy darabig még foglalkozik vele a sajtó, de ismertsége révén később is könyen találhat magának munkát, mint rendszergazda, ami az eredeti foglalkozása. DCG sommásan fogalmazta meg visszatérését a sajtónak. ,,DotComGuy visszatér a társadalomba, de vajon a társadalom akarja ezt?"