Antal, Antónia
-1 °C
4 °C

Lefotózták Elvist

2001.08.17. 12:26
Kapcsolódó cikkek (2)
Halálának 24. évfordulója alkalmából a skót St. Andrews Egyetem kutatói képmanipuláció útján előállították a Király igazolványképét - 66 évesen. Elvis Presley sírját az elmúlt hét során ötvenezer rajongó kereste fel személyesen, a másutt virrasztóknak pedig háromórás showműsort közvetítettek a weben.
A skót St Andrews egyetem pszichológiatanszékén olyan percepciós laboratórium működik, amely a fiatalkori képek öregítésére specializálta magát - hasonló képeket készítettek már a londoni Természettudományi Múzeum számára is. David Perrett professzor és Bernard Tiddeman doktor ezúttal is egy korai Elvis-képet vett alapul, majd ráengedték saját fejlesztésű szoftverüket - a szomorú eredmény képünkön látható.

Az Elvis-rajongók kemény magjának ötvenezres tábora, köztük számos Elvis-imitátor idén is felkereste a Király végső nyughelyét, hogy részt vegyen az örökösök által működtetett Elvis Presley Enterprises szervezésében lezajlott egyhetes dzsemborin. Az események csúcspontján a gyertyás virrasztásról háromórás showműsort közvetítettek a weben.

Az Elvis-kultusz volumenére jellemző, hogy évente több mint hétszázezer ember zarándokol el Gracelandbe, az elvis.com website pedig a szomorú dotkom helyzet ellenére egyre nyereségesebb. A magyarázat egyszerű: "43 elnökünk, de csak egy királyunk volt" - nyilatkozta egy rajongó a Wirednek.