Fragmauzóleum

2000.11.20. 13:44
EarthQuake2 néven a hétvégén Gödöllőn rendezték a hazai Quake- és Counterstrike- közösség egyik legfontosabb eseményét, a bajnoksággal egybekötött óriás LAN-partyt.
Az aula
(0.5 MB mpeg)
Mint ismert, aznap az egész országban hűvös nyálszagú időjárás uralkodott. A HÉV-en nyüszítet egy pitbull, és Gödöllőn ettünk Etelével két-két mikrohullámú sütőben melegített, disznózsír illatú pogácsát (+50 Health), aztán megkérdeztük a pultos nénit, hogy hol van a kollégium, amiről nem tudtunk közelebbit, és ő elmondta.

Eredmények
Quake 1 f2f
1. Zero
2. Pro
3. Deity

Quake 1 team
1. BS
2. Zsir
3. ATSM

Quake 3 f2f
1. Polosatiy
2. Victory
3. Ace

Quake 3 team
1. SR
2. CORE
3. nGc

Counter-Strike
1. KC
2. C7P
3. HUNCSHQ

Az EarthQuake 2-őt a Szent István Egyetem aulájában tartották, amely kívülről egy rusnya mauzóleum, de abban valószínűleg a résztvevők többsége egyetért, hogy a belső ideális volt: egy kegyetlenül nagy és magas terem, egyik falán egy nagy Quake-stílusú szürreális domborművel.

A szervezők, akik előtt ezúton veszem le a kalapom, egy száz megabites sávszélességű helyi hálózatot építtettek fel, amire az aulában mintegy háromszáz gépet akasztottak, sőt az aulát körülölelő folyosókon is szoros rendben ücsörögtek az éber és alvó játékosok, és nagyon figyelni kellett, nehogy felbukjon az ember a székek között kígyózó törzskábelekben, amelyek a terem sarkában elhelyezett deszantos transzformátorszekrényben találkoztak egymással és a főnökükkel.

"Jól van..."
(0.8 MB mpeg)
A ,,Jaj, lelőttek!" kiáltásoktól hangos, ám optimista hangulatot, emellett pozitívan befolyásolták az itt-ott alvó emberek (sziget feeling), illetve az épület egyetemi funkcióira emlékeztető dolgok (faliújságon: Aki ellopta a széldzsekimet, kérem, hozza vissza!).

A magyar Quake- és Counterstrike-fanatikusok örültek egymásnak, a megmérettetésnek, és izgultak a fődíj Senorg gépért, amelyet a Quake3 egy az egy ellen küzdelemben lehetett elnyerni.

Polosatiy
Ez utóbbit pedig nem más nyerte, mint az esemény egyik külföldi résztvevője, Polosatiy. Ez a tizennyolc éves moszkvai tag a világ egyik legjobb quakese. Költői módon az itt-ott tornyosuló Apple G4 és egyéb kolosszális gépek árnyékában, egy igen közepes gépen, bordaközelbe húzott tizenöt colos monitoron, kínai piacról származó egérrel és fülhallgató nélkül (egészségügyi okokból tilos volt kihangosítani a játékokat) utasította maga mögé a hazai élmezőnyt.

Tízmillió frag országa.  • Tippek
  • Betét