Judit, Xénia
18 °C
35 °C

Mit ér a logó, ha fallikus?

2005.06.06. 10:00
A gondolkodás attól még bonyolult dolog, hogy az embernek egyszerű gondolatai vannak. A cégvezető feje bólintó mozdulatot tesz, amikor a tervező egy cégét jelképező pöcsöt tesz elé. Apró háziversenyünkön kiválasztjuk a fallikus logók legfallikusabbját, ami vicces.

Internetes inspiráció és a Tékozló Homár rendíthetetelen olvasóinak gyűjtőmunkája nyomán van szerencsénk bemutatni önöknek pár olyan vállalati, intézményi, és egyesületi emblémát, amelyben fallikus alakzatokat rejtettek el a jó szándékú dizájnerek. Kérjük, szórakozzanak!

Fővárosi Vízművek
Szakterület: vízszolgáltatás
Ez bizony egy olcsó csokkerság, de legalább mindannyiunk vidulását szolgálja. A víztornyok ezen a környéken a legfallikusabb épületek, nem csoda, ha egy vízmű a téma bonyolítása nélkül ezt választja emblémának.

NKÖM Közkincs Program
Szakterület: kultúra
Egy hosszúkás csúcsos izé egy kör alakú izében. Mellette szól, hogy az absztrakciós szintek egyensúlyi zavara miatt semmi más értelmet nem lehet kihámozni belőle. Ellene szól az ellenzék.

A. R. Hungária
Szakterület: intelligens képfeldolgozás
Sokáig kellett vizsgálni ezt a logót, hogy fallikusnak tünjön, de megoldottuk a feladatot. Itt bizony két betűt gyúrtak verejtékes munkával egy makk keresztmetszeti képévé. Au!

Országos Egészségbiztosítási Pénztár
Szakterület: egészségbiztosítás
Kezdetben egy túlzottan petyhüdtre sikerült T betűre gyanakodtunk, de végül el kellett ismernünk, hogy a szimbóleum tulajdonképpen egy pöcs. Értékét fokozza a totális penetráció, hiszen a rövid távú túlélés zálogaként minden magyar állampolgár zsebében ott lapul egy ilyen bigás közgyógykártya.

Index
Szakterület: internetes újság
Nem kell álszenteskedni, ez itt az Index előző névlogója, amely még egy keményebb világnak szólt. Az élénk színű kalapos ékezetben végződő hoszúkás izé valójában egy i betű.

Sixt
Szakterület: autókölcsönző
A cégben uralkodó elemző gondolkodást jelképezheti, hogy a nevük tetejére biggyesztett klasszikus erektált ív mellett tették le a garast.

Magyar Minerofil Társaság
Szakterület: ásványkedvelő közösség
A kuki-kristály kifejezi a természet eme csodái iránti lelkesedést. Az ábrázolás olyan aranyosan naiv, hogy még mi is vissza tudtuk tartani a hányást.

Top 5

Hungária-Karnis Kft.
Szakterület: karnisok
Ez a fallikus objektum a kortárs lakberendezés függönyök felfüggesztésére szolgáló elemét ábrázolja félreérthető helyzetben. Nem csodálkoznánk, ha akkora sikert aratna, hogy a karnis szó használata a férfi nemiszerv jelölésére, váratlanul meghonosodna magyar nyelvben.

Hödlmayr Hungária Logistics Kft.
Szakterület: logisztika
A neve alapján török cég magyar leányvállalata olyan logót örökölt, amely nemzetközi szinten is kiemelkedően hasonlít a filctollal futtában felfirkantott naiv pöcshöz. Gratulálunk.

Gázfutár (Primagáz)
Szakterület: földgáz, házhozszállítás
R2D2-t megcsonkították? Két keréken iparkodó gázpalack? Dehogy. Egy vidám, dinamikus fallosz ez.

DC Image
Szakterület: grafika, dekoráció, reklám
A megfelelő font és betűk kombinációjával létrehozott dizájnkuki világszerte elterjedt jelenség, ráadásul sokat igér a potenciális ügyfeleknek, akik biztosan nem bánják meg.

Drávatej Kft.
Szakterület: tejipar
Sírva vigadnak a világ buzeránsai a tejipari cég emblematikus logóján, amelyet az repített apró házi versenyünk győztes pozíciójába, hogy az ábrán - akár Rorschach rémálmában - a marhafej pénisszé lényegülve nyomakodik valami elliptikus objektum felé.