Etelka, Aletta
3 °C
4 °C

A Guiness-rekordok könyvébe készül a Firefox

2008.05.29. 10:55
A megjelenés utáni első 24 órában több példányban fogják letölteni az új Firefoxot, mint bármilyen más szoftvert. Legalábbis ezt remélik a Download Day szervezői.

A Guinness-rekordok könyvébe próbálja bejuttatni a Firefox 3-at a fejlesztő Mozilla alapítvány. A böngészővel a megjelenés utáni első 24 órában elért legtöbb letöltés kategóriájában próbálnak fel rekordot felállítani. A rekordok könyvében jelenleg nincsen ilyen bejegyzés, így tulajdonképpen bármilyen eredményt is ér el a program a Download Day nevet kapott premiernapon, garantált a rekord. A 2.0-s verzió az első 24 órában kétmillió letöltésig jutott 2006-ban, az Internet Explorer 7-et pedig négy nap alatt töltötték le hárommillióan.

A Donwload Day beharangozását nehezíti, hogy egyelőre nem tudni, mikor is lesz a nagy nap, amikor a végleges böngésző megjelenik. A szakmabeliek június közepére tippelnek.

A Mozilla szerint 175 millió Firefox-felhasználó van most a világon, ennek alapján az eddigi, nem hivatalos rekordot sokszorosan felülmúló, tízmilliós nagyságrendű új csúcs is lehetségesnek tűnik. Mindenesetre az esemény weboldalán eddig meglepően kevesen, alig 35 ezren jelentkeztek a rekordkísérletet támogatni.