Konrád
8 °C
23 °C

Orbán lenyomja Medgyessyt a Google-harcban

2004.02.20. 14:27
A Google egyértelműen megmutatja, hogy kiről lehet több információt találni az interneten. Két ellentétes fogalom, politikai ellenfél vagy sportoló nevének a beírásával kideríthető, hogy ki most a menő a kibertérben. A módszer tudományosan nem megalapozott, tehát messzemenő következtetéseket nem érdemes levonni az eredményekből.
Az emberek szeretik a számokat, hiszen a bizonyító erejű statisztikák minden fontos kérdést megválaszolhatnak. Bár senki sem képes másodpercek alatt megbízható felméréseket végezni, a kisebb viták könnyen eldönthetőek az online keresők segítségével. Amelyik fogalom több találatot kap, az nyer.

Az egyik legjobb internetes küzdőtér a Googlefight oldalán található: két kulcsszó beírásával pillanatok alatt eldől, hogy a népszerű Google kereső szerint melyik politikus, popsztár vagy operációs rendszer a népszerűbb. A legjobb és legviccesebb szócsaták gyűjteményéből többek között kiderül, hogy az Aszpirin nem győzi le a fejfájást, Pamela Anderson bárkinek a barátnőjénél jobb nő, ráadásul kövér rondaságok népszerűbbek a vékony szexiseknél.

Britney Spears ötmillió találattal a sárba döngölte Christina Aguilerát, aki csupán kétmilliót szerzett, Janet Jacksonnak azonban még sokat kell tennie azért, hogy bátyjánál Michaelnél is kedveltebb legyen.

Site:hu

Tapasztalataink szerint a magyar nyelvű küzdelmek során érdemes a magyarországi oldalakra korlátozni a keresést (a site:hu beírásával), hiszen a balos-jobbos vitában semmi keresnivalója sincs a krétai Balos gyönyörű strandjának. Bár így is nyer a baloldal, Orbán Viktor és Medgyessy Péter összecsapásából már a jobboldali politikus kerül ki győztesen. Az FTC-MTK meccs eredménye 55400-32900, a Windows kicsivel jobb, mint a Linux, és a szerelem népszerűbb a szabadságnál, a Googlefightban mégis több a válás, mint a házasság.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!