PacMan és az ufók

2005.04.27. 15:59
Ráérős amerikaiak a Google Maps segítségével katalogizálhatják az országuk érdekes pontjairól készített műholdképeket. A trófeák között van az ufókkal összefüggésbe hozott, szupertitkos Groom Lake támaszpont, hírességek villái és a Fehér Ház.
Néhány héttel ezelőtt egészítette ki a Google a Google Maps szolgáltatást műholdas képekkel. A keresett térség vagy utca nagyfelbontású képen is megjeleníthető.

Bár a keresés USA területére korlátozódik, az új lehetőség nagy népszerűségnek örvend. A különleges felvételek száma egyre növekszik az érdekességeket gyűjtő oldalakon. Bárkinek lehet jó fogása egy-egy ügyesen megfogalmazott keresőfeltételellel, vagy esetleg vaktában pásztázva a vidéket.

Itt járt Dave

Megtekinthető például Bill Gates és Michael Jackson birtoka, a Heavens Gate szekta villája vagy a Phoenix mellett a hegyen elhelyezett hatalmas útjelző tábla.

Nem maradhat rejtve, ahogy bizonyos Dave a nevét odavéste a szántóföldre, illetve ahogy egy PacMan-rajongó farmer az egyik tábláját fazonírozta megfelelő alakúra.

Sorban állás Vancouvernél

Ugyanígy megfigyelhetők a többsávos közúti határátkelők Mexikó és Kanada felé, illetve a tengeri kikötők, például New Yorkban. Ugyanakkor megtekinthető például az ufóvadászok kedvence, az Area-51, a CIA központi épülete Langley elővárosában, McLeanben, illetve maga a Fehér Ház.

A Google Maps segítségével bárki megnézheti a híres Hollywood feliratot, vagy akár beleshet a filmstúdiók területére. A világszerte mutatkozó érdeklődés nyomán a Google külön oldalt indított a találatok bemutatására.  • Hírek
  • Hírek