Alfréd
-2 °C
2 °C

A környéken keres a Google

2004.03.17. 16:06
Szerdán bemutatták a Google helyi információkra szakosodott szolgáltatását, a Google Localt. A kereső már üzletek, kávézók, bankautomaták megtalálásában is segíthet.
A Google új szolgáltatása helyi információk összegyűjtésére szakosodott, akár városra, utcára leszűkítve is kereshetünk. Sok esetben az ember lokális szinten keres, de nem mindig olyan egyszerű a lakóhellyel kapcsolatos információt megtalálni, indokolja a cég a szolgáltatás beindítását.

A többiek is mozgolódnak

A Google szerint az új szolgáltatás révén a felhasználók könnyebben szereznek információt az adott terület üzleteiről, éttermeiről, szállodáiról. Az adatokat aszerint rendszerezik, hogy az adott üzlet földrajzilag hol helyezkedik el. A rendszer fejlesztése és tesztelése nyolc hónapig tartott.

A szolgáltatás egyelőre csak az USA-ban elérhető. A Google egyelőre nem tervezi, hogy hirdetések jelennének meg a lokális verziókban.

A rivális Yahoo mostanában indítja be hasonló szolgáltatását, aminek külön érdekessége a SmartView opció lesz, melynek segítségével az internetezők akár az étterem pontos elhelyezkedését is megtudhatják. A lokális keresés problémáján még az AskJeeves, az MSN és a CitySearch is dolgozik.