Lázár, Olimpia
-6 °C
-3 °C

A saját nevét sem tudja leírni a Google

2007.02.14. 10:02
Van, aki szerint a csokival leöntött eper szára maga az l betű, mások szerint a Google egyszerűen elrontotta a szerelmesek napjára készült logót, és már a saját nevét sem tudja leírni.

Immár hagyomány, hogy a világ legnépszerűbb keresője egy-egy emlékezetes napon áttervezett logóval emlékszik meg az alkalomról. Idén az újévet és Martin Luther King születésnapját (január 15-t) ünnepelte a Google áttervezett logóval, tavaly a Sikoly festőjére, Edvard Munchra emlékezett egyedi dizájnnal az olyan ünnepek mellett, mint a Hálaadás napja, a Függetlenség napja vagy a cég saját, 8. születésnapja. Január 4-én, Louis Braille születésnapján Braille-írással került ki a nyitólapra a logó.

A 2007-es Bálint-napi logó tervezője nagyon szerelmes lehetett, mert a csokiba mártott eperrel díszített logóból sikerült kihagynia az l betűt, legalábbis egyes megfigyelők szerint:

Vitatéma szerelmesek napjára

Mások felemelt, l betűt formázó mutatóujjal arra figyelmeztetnek, hogy az ünnepi Google-logók tervezői mindig is liberálisan bántak az l betűvel. A 2006-os Hálaadás napjára készült logóban például csupán egy fotelben ültő pulyka mellett felhalmozott tányérhalom jelzi a betűt, a futballvébé nyitónapján kitett dizájnban egy fejelő focista, a Sir Arthur Conan Doyle születésnapjára készült grafikán Sherlock Holmes a g betű, és egy londoni lámpavas az l.

Most lehet azon vitatkozni, hogy a Bálint napi eper szára még a g betűhöz tartozik, vagy már nem - az utóbbi koncepciót erősítheti, hogy az eper szára zöld, ugyanúgy, mint az eredeti Google-logó l betűje. Számra ez akkor is csak 5 betű, nem 6.

"Nehezen tudnám elképzelni, hogy valóban el van rontva" - mondta Peresztegi Zoltán, a Google frissen kinevezett magyarországi képviselője. "Láttam én is, és próbáltam belemagyarázni, hogy az eper szára az l betű - mondta Peresztegi. - Nekem tetszik".

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!