Ferenc
10 °C
29 °C

Vicces weboldalt indít az IRC-s leszámoló

2003.09.10. 12:43
A debreceni IRC-s leszámolást megörökítő videó egyik szereplője vicces weboldalt indít, melyen a történettel kapcsolatos anyagokat publikál majd. Az oldalról egyedül a videó hiányzik majd, melyen öt fiatal csetelő egy debreceni parkolóban találkozóra hív, majd alaposan elver egy csetelőt, aki állítólag fél éve szólogat be nekik az IRC-n.
A c0v4ry.hu, donc0v4ry.hu, kovarik.hu, hanycentivagy.hu és a torpevagyok.hu domainek bejegyzését szeptember elsején kezdeményezte Kővári Krisztián informatikus, a videó egyik szereplője. Amennyiben a szombaton lejáró két hetes várakozási időszak alatt senki sem jelzi igényét a kérdéses domainekre, azok a regisztrációs szabályzat értelmében Kővári tulajdonába kerülnek.

Védjegy lesz belőle

Megkeresésünkre Kővári Krisztián elmondta: a kérdéses szavakat nemcsak domainként regisztrálta, pénteken a szabadalmi hivatalnál is kezdeményezi bejegyzésüket. Mint megtudtuk, a "Hány centi vagy?" és a "Törpe vagyok?" mondatokat az IRC-n c0v4ry illetve donc0v4ry néven futó Kővári mondja a videón. A levédett kifejezéseket pólóra, bögrére kívánja nyomni, illetve egyéb tervei is vannak, melyekről egyelőre nem nyilatkozik.

Valamennyi domain ugyanarra a webtartalomra fog mutatni, mondta el Kővári. A videót ugyanakkor nem teszi majd ki az oldalra, mivel "túl sokan ismerik már". "Inkább poénosra veszem a figurát, az oldalon a rólunk készült cikkeket, képeket, hanganyagot fogjuk publikálni" - mondta.

Tanúvallomást tettek

A szanalmas.hu oldalra feltett videó komoly indulatokat gerjesztett a hálón, az oldal több látogatója is rendőrségi feljelentéssel fenyegetőzött. Felkerültek a netre az öt főszereplő egyikének személyes adatai is, lakcímmel, mobilszámmal. Kővári Krisztián nem tud róla, hogy feljelentette volna valaki, ám a rendőrség hivatalból elindította az eljárást. Mint mondta, önként bementek és tanúvallomást tettek két-három hete. "A következő meghallgatás hétfőn lesz a rendőrségen, ahol elmondják, hogy mi a helyzet az üggyel kapcsolatban" - mondta Kővári.