Paulina
20 °C
35 °C

Négyfülű macska az internet új sztárja

2008.08.25. 13:00
Egy chicagói pár, Ted és Valerie Rock macskája, Yoda az internet új sztárja.

A kétéves, szürke állatnak a normál fülei mögött még egy pár, ördögszarvra emlékeztető füle van, és bár az ilyesmi ritkaságnak számít az állatvilágban, annyira azért nem, amennyire tele van vele az internet, az újságok és a tévé. Yoda (a hegyes fülei miatt kapta a nevet) a hétvégén szerepelt a CNN-en, a Good Morning America reggeli tévéműsorban, és írt róla az összes amerikai lap.

A macska karrierje a népszerű fotómegosztó oldalról, a Flickrről indult, ahová a Rocs-házaspár fia, Glenn tett fel pár képet Yodáról. Miközben a felhasználók között azon ment a vita, hogy a képek valódiak-e, vagy egy ügyes Photoshop-bűvész retusált plusz füleket a macskára, egy brit fotóügynökség, a Barcoft Media megvette a fotót, és továbbadta a brit bulvárlapoknak. Csak ezután kapták fel a témát a bloggerek, majd Yoda internetes népszerűsége nyomán figyelt fel rá az amerikai média.

Rockék két éve vették magukhoz a macskát, amikor az alig nyolchetes volt. Egy sportbárban találtak rá, ahol a Chicago Bears meccseit néző törzsközönség közös kedvence volt a kóbor állat. A hirtelen jött népszerűség miatt a gazdái csipet ültettek a macska egyik fülébe, attól félve, hogy esetleg ellopják a hírességgé vált állatot. Amiről egyébként továbbra is csak állóképek keringenek a neten, tehát még mindig nem kizárható, hogy egy jól sikerült vicc az egész.