Lázár, Olimpia
-6 °C
-1 °C

Virtuális fiú miatt lett öngyilkos

2008.04.02. 20:42
Egy amerikai anyuka úgy próbálta megtudni, hogy mit gondol a kislányáról a volt barátnője, hogy egy fiú nevében üzengetett neki. Az átvert tizenhárom éves lány végül felakasztotta magát.

Az igazságszolgáltatás egyelőre tehetetlen abban az öngyilkossági ügyben, amelyben a fiatal áldozat egy internetes átverés miatt akasztott hurkot a nyakára. A történetre 2006 októberében derült fény, amikor Megan Meier megölte magát, de az ügy még nincs lezárva. Ashley Grills, a balul elsült tréfa egyik kiötlője a napokban azt nyilatkozta egy amerikai tévéműsorban, hogy egy barátjának az anyukája, Liro Drew is aktívan részt vett a cselszövésben, írta a Yahoo News. Az anyuka azt akarta megtudni Megan Meiertől, hogy mit mond a lányáról, aki korábban a barátnője volt.

Kamusrác

Megan azután akasztotta fel magát, hogy igen gonosz megjegyzéseket kapott a MySpace-en megismert Josh Evans nevű sráctól, akiről azt hitte, hogy jó barátja lett. Csakhogy Josh Evans valójában nem is létezett, a profilját a tizenkilenc éves Grills hozta létre a közösségi szájton. Még egy jóképű fiú fotóját is felhasználta, nehogy Megan gyanakodni kezdjen. Grills most azt nyilatkozta, hogy az üzenetek egy részét Lori Drew írta Megannak.

A Yahoo News szerint Drew korábban tagadta ezeket a vádakat, és azt mondta, hogy tudott az üzenetekről, de nem ő küldte azokat, és senkit sem utasított arra, hogy üzengessen.

Szakítópróba

Josh először flörtölt Megannal, de az üzenetei váratlanul igen gonoszak lettek. Megan nem sokkal azután ölte meg magát, hogy Josh azt üzente neki: „A világ jobb hely lenne nélküled.” Grills bevallotta, hogy ezt az üzenetet ő fogalmazta meg, mert le akarta zárni a kapcsolatot. Úgy érezte, hogy túl messzire ment, fel akarta dühíteni a lányt, hogy hagyja magára Josht.

Megan halála után Grills is próbálta megölni magát, és azt mondja, hogy elég ritkán hagyja el a lakását.

Törvénytelen

Lori Drewt rengetegen megrágalmazták, amióta ismertté vált Megan öngyilkossága, de Missouri államban az ügyészek nem emeltek vádat ellene. Ugyanakkor azóta olyan törvényeket fogadtak el, amely alapján az online zaklatás büntethető. A Los Angeles Times szerint a szövetségi ügyészek fontolóra vették, hogy csalás miatt vádat emelnek Drew ellen, hiszen hamis MySpace-hozzáféréssel kommunikált Megannal. Grills azonban védettséget kapott a tanúvallomásáért cserébe.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!