Vince, Artúr
-6 °C
2 °C

Kulisszatitkok a disznóólból

2001.04.05. 14:15
Kapcsolódók (1)
Tegyük fel, hogy Franci sógor a kontinensen kaszáló száj-és körömfájás járványtól fél! Tegyük fel továbbá, hogy emiatt komolyan elgondolkodik azon, hogy ideje felhagyni a velőszívással és a cupákszürcsöléssel! Képzeljük el azt is: Franci sógor már ott tart, hogy ha mégis bűnbe esik néhanapján, gyöngyöző homlokkal figyeli, nőnek-e már a tehénpaták kéztőcsontjai helyén, és nem egy hazudós fabábúra gyanakszik közben. Neki készült a Pig Brother.at, az első disznó PR-site.
Mielőtt Franci sógor végképp áttérne a vegetáriánus életmódra, és a reggeli fejhús helyett békésen csipegetne a kerti etetőből lármás verebek és barátságos széncinegék társaságában, ajánljuk figyelmébe a pig-brother.at.-t.

Junior
A site-on ugyanis minden megtudható az európai sertéskultúráról, tenyésztésről, betegségekről, hiedelmekről. Vannak fotók és grafikonok, sőt, az élő közvetítésnek köszönhetően megleshetjük az aranyos kismalacokat is, intim környezetben mégpedig, amint édesen durmiznak a szalmaágyikóban, mamájuk féltő felügyelete mellett.

Tiszta udvar, rendes ház

Az "open Bauernhof" életében nincsenek kínos titkok, betegség és halál messze kerüli a kövér osztrák legelőket. A bizonyíték színes fotókon vonul fel előttünk. Itt van Josef, aki szomorkásan támasztja a disznóól kerítését, Junior, a pár napos süldő, aki naiv optimizmussal nevet a kamerába, és a legnagyobb arc, Schnizl, akit simán jelölnék a "Babe 3 - disznóságok Debrecenben" - című akciófilm címszerepére, igaz, sztárszínészként körülményes volna megenni, és Franci sógor is könnyen gyanút fogna.

Schnitzl
Az Open Bauernhof egyébként figyelmes opcióként mindezt marhában is elővezeti, külön oldalon, hasonló szemlélettel. Kakukkojásként néhány fotón feltűnik egy-egy bárány és egyéb lábasjószág is, finom utalásként egyéb halálos állatbetegségekre.

A huncut kolbásztöltelékek természetesen egytől egyig makkegészségesek, tiszták, és a hajuk sem korpásodik. Jókat buliznak a haverokkal, esznek, isznak, csajoznak, szájuk, körmük rendben van. Franci sógor tányérjára alternatívát lopnak, ellenpontot, mely a Nagy Testvér kamusorozatra gyúr frappánsan, ezért eleve bejön az osztrákoknak, ráadásul ideig-óráig feledteti a lángoló tetemhegyek és a nyálban rángatódzó haszonállatok mindennapos látványát. Üzenete van a site-nak: "Egyé' osztrák disznót, Franci, mer az jó!"