Timót, Xénia
-4 °C
2 °C

Jó helyre került a Pontvadász főnyereménye

2001.01.18. 10:03
Kapcsolódók (1)
Az Index szerkesztőségében szerdán átvette nyereményét, a Compaq IPAQ számítógépet a Pontvadász játék fődíjának nyertese. A 'kismedve' nicket használó Józsa úr Salgótarjánból érkezett, és két fiát is magával hozta.
A játék nyertese általános iskolai tanár, számítástechnikát is oktat. Az iskolába sajnos nem jutott el a Sulinet program, de nem élnek teljesen internet nélkül. Az iskola hagyományos modemes hozzáférést használ, de ez a lehetőség igen korlátozott. Saját hozzáférése nincsen, viszont van otthon egy néhány hónappal ezelőtt felizmosított Celeron 566, jó videokártyával.

Az Index szerkesztőségében szerdán átvette nyereményét a Pontvadász játék fődíjának nyertese
Az Indexet rendszeresen figyelemmel kíséri, de az iskolai internetet inkább a munkához és nem szórakozásra használják. Eddig a család legértékesebb nyereménye egy mobiltelefon volt, lebeszélhető 36 ezer forintos kártyával. Ezt egy akciós majonézes doboz visszaküldésével nyerték meg.

A Pontvadász játékban az első hónapokban, február és június között vett részt, de a később feltett kérdéseket fiaival együtt figyelemmel kísérte. Véleménye szerint a Trainerc Kft. által összeállított kérdésekre könnyebb volt válaszolni, a Számalk RT oktatási központja már fogósabb kérdéseket adott fel.

Gábor és Gergely ismerkednek a Compaq konfigurációval
A megnyert Compaq számítógép 500 megahertzes Pentium III-as processzorral rendelkezik - mondta el az átadási ceremónia előtt Varga Ákos, a Delta Elektronik Kft. munkatársa. Ezt az IPAQ gépet elsősorban a vállalati szférának szánták a fejlesztők.

10 gigabájtos háttértárral, 2 USB porttal, és 10/100-as hálókártyával rendelkezik, a homlokfal dokkjába CD vagy 120 MB-os floppi meghajtó csatlakoztatható. A géphez 17 collos monitor, különleges billentyűzet és egér jár, mindegyik fekete, illeszkedve a gép futurisztikus házához.

A sorsolás 2000. január 15-én egy számítógépes program segítségével történt, melyben minden játékos neve annyiszor szerepelt, ahányszor 100 pontot elért a játék során. Összesen 1283 játékos között sorsolták ki a nyerteseket.

Pontvadász-adatok
játékosok száma: 4374
62 féle áru (nyeremény): 228 db nyeremény
több mint 256.000 oldalletöltés
átlag napi 2500, havi 90.000 oldalletöltés
válaszok száma a játék alatt: 385.537
1283 játékos ért el több, mint 100 pontot - közöttük sorsoltuk a fődíjat
kérdések száma: 858