Gábor, Karina, Ders
-3 °C
7 °C

Pornópert nyert a zaklatott szőke

2001.03.06. 12:46
Egy internetes tanácsadó cég szőke bombázó jellegű alkalmazottja a bíróságon borította rá a bilit exfőnökére szexuális diszkrimináció és jogtalan elbocsátása miatt, és mindkét esetben neki ítélt a bíróság.
Pedig csak a köldökében volt piercing
A Kelros internetes tanácsadócégnél vidáman folyak a hétköznapok: az alkalmazottak szorgosan osztották az észt a beeső ügyfeleknek, a főnök Marc Garcia pedig jutalmul pornóképeket küldözgetett a céges levelezőlistára. Az egyik ilyen képen például egy klitoriszpiercing volt látható, azzal a felirattal, hogy "Tao Ball következő ékszere".

Garcia kedvelt témája volt Tao leszbikus hajlamainak taglalása, az egyik legemlékezetesebb jelenetre a Channel 4 ismeretterjesztő sorozatának "A klitorisz" c. epizódja után került sor. Több szemtanú állítása szerint a frissen munkába érkezett Marc félórás előadást rögtönzött az előző esti adásból, egyre hevesebben gesztikulálva, még az sem zavarta, hogy közönsége másodpercek múltán a zümmögő kávéautomata biztonságába menekült.

A férfi akkor sem fogta vissza magát, ha Taot éppen nem tudta nyílt színen porba alázni. Ilyenkor rendszeresen kérdezgette alkalmazottait, szerintük is leszbikus-e a csaj, meg hogy milyen feszes segge van. A helyzet akkor fordult válságosra, amikor Garcia megtudta, hogy Tao a cég egyik igazgatójával randizgat.

A féltékeny főnök keményebb munkára osztotta be Taót, a vezetőség baráti jótanácsai ellenére tovább küldözgette a pornóképeket, végül pedig paranoia lett úrrá rajta, nehogy Tao bekerüljön a cég tulajdonosai közé.

Nem sokkal ezután Tao Ball elvesztette állását, főnöke szerint önként mondott fel, ám a nő állítja, hogy minden különösebb ok nálkül kirúgták. Tao nem hagyta annyiban a dolgot, és perre vitte az ügyet.

Mr. Garcia természetesen tagadta a zaklatást, de beosztottai már nem voltak ennyire lojálisak vele. A női alkalmazottak nagy része panaszkodott a főnökre, aki rendszeresen tett provokatív megjegyzést nemi életükkel, ruhájukkal vagy éppen azzal kapcsolatban, ami az eszébe jutott. Még a férfiaknak is fentűnt a cégnél, hogy Garcia mennyire lekezelően beszél női kollégáiról.

A bíróság egyértelműen a nőnek ítélte az ügyet, mind jogosulatlan elbocsátása, mind a pornóképek terjesztésével történő szexuális zaklatása esetében. A kártérítés mértékéről néhány héten belül döntenek.