Megapartival nyitott az Index a Second Life-ban

2006.11.28. 16:00
Minden várakozást felülmúlt az Index virtuális székházának nyitóbulija a Second Life-ban. Hétfő reggeltől kedd hajnalig legalább százan látogattak el a világ legnépszerűbb metaverzumába, hogy személyesen tekintsék meg a büszke toronyházat, a céges medencét és a vállalati járműflottát. Volt, aki lóháton jött, volt, aki ufóval; indexes pólót mindenki kapott.

Birtokba vették hétfőn a partizók az Index Second Life-beli székházát: szólt a nóta, folyt a pezsgő, füstöltek a szivarok, és még némi helytelenkedésre is sor került a céges medence partján. Ejnye.

Az Index vasárnap éjjel jelentette be, hogy nem sokkal a Cnet, a Reuters és a Wired után Magyarországról elsőként megnyitotta székházát a világ legnagyobb virtuális világában, és már hétfő reggeltől tucatjával özönlöttek az érdeklődők a nyílt nap, illetve az esti parti hírére. Alig fértünk a medence körül. A legtöbben most jártak először a Second Life-ban. "Vicces" - mondta az egyik látogató, miközben a lábát a vízbe, kezét egy söröskorsóba lógatta. "Olyan, mint a chat, csak 3d" - mondta másvalaki. "Lassú és bugos" - panaszkodott egy alulkonfigurált bulizó. "Jópofa, de nem hiszem, hogy a fél életemet itt töltöm majd" - mondta valaki, aki két lábbal áll a földön.


Csoportkép, még mielőtt eldurvulna a parti. További képek

Majd elválik

A Second Life-ot 2003-ban indította el egy San Franciscó-i cég, a Linden Labs. 2006. október 18-án a regisztráltak száma elérte az egymilliót, mostanra 1,6 millió látogatónál tart a Second Life (közülük az elmúlt két hónapban összesen 676 325-en jártak odabent.)

A Second Life úgynevezett metaverzum, az univerzumok univerzuma, ahová egy ingyen letölthető kliensszoftverrel bárki beléphet, de ha még fizet is havi 10 dollárt, vehet magának telket, építkezhet rajta, és belefoghat valami jövedelmező vállalkozásba. A Second Life-nak önálló gazdasága és saját tőzsdéje van, pénzneme a lindeni dollár, amiből árfolyamtól függően 260-280-at adnak egy amerikai dollárért. Az elmúlt 24 órában a tőzsde 100 000 amerikai dolláros forgalmat bonyolított és a látogatók összesen 653 210 dollárt költöttek el a virtuális világban - átlagosan minden látogató nagyjából egyet.

Ittak, rendetlenkedtek, meztelenkedtek

Az indexes nyílt nap jó része osztogatással telt: az újonnan regisztráltak direkt az alkalomra tervezett, szabadon átruházható pólót kaptak, így mindenki egyformán nézett ki ugyan, de ez erősítette a közösségi érzést. Hétfőn reggel érkeztek az első látogatók, akik tanulmányi kirándulás keretében megtekintették a Wired és a Cnet székházát, majd mehettek egy-egy kört a céges motorkerékpárral illetve az alkalomra beszerzett céges Porschéval. A nap meghitt, barátságos hangulatban telt, csak egyvalaki kereste Tóta W. Árpádot azzal, hogy le akar vele számolni, de az Index publicistája jó érzékkel távol tartotta magát az eseménytől. Egy veterán Second Life-os üzletet is ajánlott az Indexnek, közölte, épít egy jobb székházat, ha cserébe megkapja a földszintet, és ott nyithat egy butikot, ahol textúrákat szándékozik árusítani. Ezt majd még meglátjuk.

Este 6-kor kezdődött a medencés parti, az apró parcella megtelt a hangulatos acid- és breakbeat-tempókra bulizókkal, akik közül sajnos többen is rendetlenkedésre ragadtatták magukat. Volt, aki lóháton ugrott a medencébe, ismét mások meztelenkedtek, sőt egy élelmes partizó szerzett magának péniszt is - hogy használnia sikerült-e, talán soha nem derül ki. A buli stratégiai pontján valaki megjelent egy jumbo jettel, másvalaki ufóval érkezett, és ahogy fogyott a pezsgő, a sör meg a Pina Colada, úgy kerültek elő egymás után a magyar zászlók, amelyek végül megtöltötték a céges medencét, és bepárásították minden rendes hazafi szemét.

Mi akkor léptünk le, amikor egy újonnan érkező, még meztelen látogató a párás esti levegőbe kiáltotta minden metaverzumok legfogósabb kérdését: "Van itt valaki Győrből?"  • Hírek
  • Hírek