Előd
8 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Megölte a szervert a japán-magyar szájberháború

2007.05.29. 13:45
Óriási harcok folynak, a május harmincadikán záruló harmadik körben még most sem biztos a magyar győzelem. Az az ország nyeri meg a versenyt, amelyikből több kattintás érkezik a clickclickclick.com weboldalra, és elég jól állunk, közel százmilliós előnyre tettünk szert, de ellenfelünk folyamatosan lefarag hátrányából. Miközben a magyar-japán kapcsolatok soha nem látott ütemben javulnak, és ellenfelünk az elmúlt napokban annyit tudott meg Magyarországról, amennyit az elmúlt 1111 évben nem, veszélybe került a háború: eleinte a clickclickclick.com szervere adta fel a harcot, most meg vesztünk az előnyből.

Csend honol a csatamezőn. Füstöl az optikai kábel, elszenesedett szerverparkok, pusztulást hirdető hanyattegerek szerteszét. Fegyverszünet van. A harcosok kilencezer kilométerre sorakoztak fel egymástól, a magyar haderő a budapesti főhadiszálláson készül az újabb bevetésre, Japánban fürge ujjak várják, hogy kattinthassanak. A clickclickclick oldala lehalt, de a békés csöndet nehezebb elviselni, mint az egerek fülsiketítő kattogását. Megszámlálhatatlanul sok vitéz és ninja kiállítja egyszerre: Háború!

Második hullám

Vasárnapi cikkünk után nekilódult a magyar pontszám. A kattintgatós weboldalon korábban is csak a magyarok tudták tartani állásaikat a japánokkal szemben, de hétvégén olyan erősítés érkezett a hazai főhadiszállásra, amekkorával Görgey Moszkváig verte volna vissza az előrenyomuló orosz csapatokat. Vasárnap még közel húszmilliós hátrányban voltunk, a japán ellenfél kétszázmillió kattintás körül járt, Magyarországnak nagyjából 180 millió volt. Aztán este hét után pár perccel elképesztő ütemben kezdtek el pörögni a kattintások. Ezerszámra jöttek a hazai júzerek, volt, aki a két klikkerprogram valamelyikével próbálkozott, de előfordult, hogy nagyszülők, nyugdíjasok ültek oda az ismeretlen szerkezet elé, hogy becsülettel végigdolgozott évtizedek után kattintással szerezzenek dicsőséget a hazának. Sikerült megoldani, hogy a határon túliak is csatlakozhassanak a mozgalomhoz, az Ardennekből jelentem, hogy tartom a nyugati frontot, itt nem törnek át, írta egy olvasó.

Percenként százezreket hoztunk a hősiesen küzdő ellenfélen, eredményünk másodpercenként négyezer kattintással nőtt, aztán május 27-én, 21 óra 53 perckor megelőztük a japánokat. Ez a dátum úgy vonul majd be a történelembe, mint a nap, amikor Magyarország bebizonyította, hogy nemcsak az ostorcsattogtatáshoz, meg a gulyásleves-főzéshez ért, hanem a kattintáshoz is.

A klikkelés kínjait átvállaló programok folyamatosan fejlődtek, de a japán-magyar kapcsolatok is. Sorozatban készültek a képek, a japánok többnyire kislánynak rajzolták meg mindkét nemzetet, de akadt olyan kép is, amelyiken a magyarokat Süsü, az ellenfelet meg Godzilla alakította. Volt, aki verset, sőt haikut írt a vitéz ütközetek után átélt mámorító mozdulatlanságról:

Kattogás zaja
A kertbe kitekintve
Békét találok

A magyar főhadiszálláson többszáz hozzászólás gazdagította mindegyik témát, a harcosok magyar-japán közös határt követeltek, sőt, volt, aki a Kossuth térre ment volna a követelések beolvasásához. A magyar történelem olyan figurákkal gazdagodott, mint a kattintos programokat létrehozó Greenc és STP, vagy a webes hátteret biztosító Trent, Gengusz és Whyinfo. Utóbbi kettő az RTL Klub is beszámolt a helyzetről. A magyar oldalon megjelent egy angol nyelvű topic is, amelyiken megindult a japán-magyar párbeszéd. Kiderült, hogy a harcoknak hála ellenfeleink elmerültek a magyar kultúrában, megismerték a népet, amiről korábban nem is hallottak, de közben vétettek egy hibát: elfelejtettek kattintani.

Kapitulálnak?

Bár a magyar seregek akkorára nőttek, hogy az összes ninja, kiegészítve a szamurájokkal és roninokkal is kevés lett volna feltartóztatásukhoz, a különbség olyan ütemben nőtt, hogy az kezdte elvenni a hazai klikkelők kedvét. Bíztatták a japán ellenfelet, hogy ne adja fel, sőt, volt, aki odáig merészkedett, hogy kijelentette: ha az ázsiai seregek továbbra is ilyen ernyedten harcolnak, elutazik Japánba, hozzákötözi a harcosokat a székükhöz meg az egerükhöz, csak hogy abba ne hagyják a klikkelést.


Japán és magyar pályaművek

Miközben a vitézek már a személyes hazai találkozót szervezték, százmilliósra nőtt a különbség, rettenthetetlen ellenfelünk láthatóan feladta a küzdelmet. Később kiderült: ez csak a látszat volt. A magyar csapatok már négyszázmillió felett jártak, a japánok még a háromszázmilliót sem érték el, és amikor úgy tűnt, semmi sem védi már meg a versenyt az egymilliárd magyar kattintástól, lerohadt a szerver.

Csendben múlt el ez a másfél nap. Voltak kisebb határvillongások, néha sikerült pár kóborklikket bevinni, de az erőviszonyok nem változtak, és a számok sem mozdultak. Némák maradtak az egerek.

Egészen mostanáig.

Kedden, 12 óra 30 perckor feltámadt az oldal és újra megindultak a harcok. A pihenés elég volt ellenfelünknek arra, hogy erőt gyűjtsön, és soha nem látott ellencsapást intézzen. Bár az ellenfél képekkel és barátságos üzenetekkel próbálja letéríteni a magyar szájbervitézeket a klikkelés egyetlen igaz útjáról, egyet ne feledjünk: háború van. Előnyünk pedig egyre csökken. Erősítés nélkül az utolsó pillanatban is elveszthetjük a harcot. Klikkeljen!

A klikkelős olda a nagy terhelés miatt bármikor megadhatja magát, így lehet, hogy most is épp halott. De lehet, hogy nem. Mindenesetre folyton feltámad.