Klaudia
-3 °C
3 °C

Domainnevekért küzd a T-mobile

2004.05.11. 09:35
A Westel május elsejétől T-Mobile néven folytatja tevékenységét, az élelmesebbek ezért már korábban jó érzékkel elkezdték lefoglalni a "T-" kezdetű domainneveket, amikért azonban a mobilszolgáltató kivétel nélkül harcba száll.
A május elsejével nevet és imidzset váltott mobilszolgáltató már korábban elkezdte lefoglalni a tevékenységéhez szükséges domainneveket. Azonban többen elkezdték számos olyan webcím bejegyzését, amik a "T-" karakterekkel kezdődik.

A Domain ABC-hez eljutott információk szerint a Westel regisztrátorként több folyamatban lévő, T- karakterekkel kezdődő domain bejegyzését is az Internet Szolgáltatók Tanácsának vitás ügyekben döntési jogkörrel rendelkező Tanácsadó Testülete (TT) elé utalta. Ilyen volt például a T-tudakozo.hu, a T-lap.hu, a T-lapok.hu és a T-pont.hu, jelenleg többek között a T-pont.hu és a T-percdíjak.hu van a Tanácsadó Testület előtt, mint vitatott igény.

Védjegybejegyzés

A T-Mobile (akkor még Westel) korábban beadott indoklásában megjelölte, hogy a hazai védjegybejegyzés is folyamatban van a T- kezdetű nevekre, értesült a lap.

"A T-Mobile Magyarország Rt. valóban számos "T-" kezdetű domainnevet jegyeztetett be, hisz több mint 3,8 millió ügyfelének jelenleg nyújtott vagy a jövőben bevezetni tervezett szolgáltatásaihoz, megoldásaihoz értelemszerűen jónéhány domainnév használatára van és lehet szüksége - közölte az Index kérdésére a cég. - Néhány domainnév valóban az Internet Szolgáltatók Tanácsának Döntőbizottsága elé került és a Bizottság döntésére vár. A T-Mobile úgy gondolja: természetes, hogy az új márkenévvel a magyar piacon jelenlévő piacvezető mobilszolgáltató számára fontos, hogy ezek a domainek nála legyenek és semmilyen más célja és érdeke nem fűzödik ehhez, mint hogy a tőle elvárt minőségi szolgáltatást és információs hátteret nyújthassa előfizetőinek."

A cég, mint regisztrátor, egyébként természetesen nem köteles önmagának előre befizetni domainenként az eljárási és adminisztrációs díjat, ellentétben az átlagos ügyfelekkel, hívta fel a figyelmet a Domain ABC.