Friderika
12 °C
29 °C

Filmezzen ufót, és adja el a bulvársajtónak!

2004.09.14. 10:15
Egy amerikai webdizájner szájtján található The true is up there (Az igazság odafent van) című játékban kipróbálhatja, mennyi pénzt kaphatna a bulvársajtó képviselőitől, ha véletlenül lefilmezne egy ufót.
Farry Halim flash-animációkat és webes játékokat készítő dizájner az X-aktás 'Az igazság odaát van' szlogenhez hasonló címet adott a "filmezd le az ufót, és tudd meg mennyi pénzt kapnál a felvételért a bulvárújságoktól" játékának.

Filmezze le az ufót!

A játék során kipróbálhatja, hogyan reagálna a sajtó, és mennyi pénzhez jutna, ha véletlenül léteznének az ufók, véletlenül meglátna egyet az égen, véletlenül éppen a kezében lenne egy kamera, és lenne annyi lélekjelenléte, hogy megnyomja a REC gombot. Ugyanis a játékban egy stilizált kamerával egy stilizált ufót kell lefilmezni.

A játékégbolt lehető legváratlanabb pontján tűnik fel az azonosítatlan repülő objektum. Ekkor a kamera kijelzőjét az ufóra kell irányítani, majd megnyomni a felvétel gombot. Az 'a' karakterrel lehet közelíteni, a 'z'-vel lehet távolítani, majd az 'f' megnyomásával lehet befejezni a felvételt. Jó, ha a játékos előre gyakorol.

Van, aki közel hétmillió forintot kapna

A felvétel minősége, hosszúsága és az ufó közelsége alapján a program kiszámolja, hogy a videó hány dollárt ér. A játékosok toplistáján a Taylor Crum! nevű júzer ufóvideója révén 33210 dollárral (több mint 6 millió 700 ezer foritnak megfelelő összeggel) lenne gazdagabb.