Magdolna
18 °C
27 °C

Válás a hálón

2000.09.20. 14:57
Az internetes csevegőszobák és egyéb ismerkedési fórumok összeboronálják az embereket. A megfelelő igényre válaszul azonban megjelennek az on-line válást lehetővé tevő szolgáltatások is. Az olcsó és gyors megoldás sokakat csábíthat, egyes vélemények szerint viszont a válás nem olyan magánügy, amit a számítógépe elől intéz az ember.
Paul Wilmott, negyvenéves londoni pénzügyi tanácsadó volt az első brit állampolgár, aki on-line intézte a válását. El sem hittem, olyan egyszerű volt!- mondta el a Daily Mail tudósítójának.

Gyors és olcsó válást akartam, de az ügyvédek tiszteletdíjai nevetségesen magasak - mondta a férfi. De aztán hamarosan rábukkant egy válásokat lebonyolító weboldalra. Ott befizetett 55 fontot (23,5 ezer forint), míg az ügyvédek több mint 500 fontot (214 ezer forint) kérnek. Paul a hivatalos költségekkel együtt megúszta a válását 190 fontból (81.45 ezer forint).

Gyakran a legkisebb gond

Mark Keenan, az internetes ,,válásközvetítő" főnöke úgy véli, a legtöbb ember lehetőleg fájdalommentesen, gyorsan és olcsón szeretne elválni. A rendszernek köszönhetően mindezt megtehetik anélkül, hogy felállnának a számítógép elől.

Ian Coules, bristoli válási specialista szerint viszont a válás nem olyan magánügy, amit a számítógépe elől intéz el az ember. A válás maga gyakran a legkisebb gond, ha például a vagyonmegosztás, vagy a gyermekek felügyeleti joga is vita tárgya.