Koronavírus adatok

2021. dec. 03.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Ferenc, Olívia
2 °C
5 °C

A két legnagyobb keresőt hasonlítja össze a Yagoohoogle

2005.04.06. 16:53
A Google és a Yahoo oldalain egyszerre keres a napokban feltűnt Yagoohoogle. A keresés eredményeit egyszerre jeleníti meg a beszédes nevű keresőmotor, a képernyő egyik oldalán a Google, a másik oldalán pedig a Yahoo találatait mutatva.

A párhuzamos megjelenítés arra jó például, hogy a két kereső képességeit egy pillanat alatt össze tudjuk hasonlítani. A gyanútlan felhasználó azt hiheti, hogy egy minden eddiginél jobb keresőszolgáltatással áll szemben, egészen addig, amíg be nem ír egy ékezetes keresőszót és rájön, hogy a minden eddiginél hosszabb és eredményesebb találati lista helyett kizárólag a Google-re hagyatkozhat. A Yahoo ugyanis megzavarodik az ékezetektől.

Senki nem vállalja fel szegény keresőt

Egyelőre úgy tűnik, hogy a Yagoohoogle-t szórakoztató érdekességként hozta létre valaki, és szó sincs arról, hogy a két nagy keresőrivális fogott volna össze. Sem a Yahoo, sem a Google, sem a nagyobb hírügynökségek nem adtak ki sajtóanyagot, vagy bármilyen információt a szájtról, a privát blogokon kívül egyedül az Inquirer című lapban írtak röviden a szájt megjelenéséről. A blogokon megoszlik a vélekedés a Yagoohoogle-lal kapcsolatban, egyesek a jövő keresőjének tartják, mások szerint egyszerű vicc.

Április tréfa?

A Google rajongói szájtján, amely a 'nem hivatalos Google blog' néven fut, a fórumozók azt állítják, hogy a Yagoohoogle domaint Norvégiában jegyezték be. Ugyanitt írják, hogy mivel a szájt április elsején jelent meg a neten, egyszerű áprilisi tréfaként kell felfogni, ami nem sokára el is tűnik majd a webről.