Mihály
3 °C
17 °C

3D lencsét mutatott be a Panasonic

2010.09.21. 12:38

A cég egyértelműen piacvezető szeretne lenni 3D-ben, eddig már piacra dobtak 3D bluray-lejátszót, 3D tévéket. A berlini IFA kiállításon bemutatták a világ első kereskedelmi forgalomban is kapható 3D kameráját, de valami hiányzott a kínálatból – vezette fel a lencse bemutatását Mamoru Yoshida alelnök, a Panasonic legsikeresebb sorozatának, a Lumixnak az atyja.

H-FT012E a
A cég célja, hogy mindenki számára elérhető legyen az új technológia, a felhasználók 3D-ben tudják megörökíteni emlékeiket. A kölni Photokina kiállításon bemutattak egy lencsét, melyet a Lumix G Micro System modellekhez lehet használni.

A cég be is mutatta legújabb modelljét a sorozatnak, a HD2-t, ez az első olyan fényképezőgép, mellyel 3D képeket is lehet készíteni. Egyszerűen fel kell tenni a lencsét a fényképezőgépre és máris 3D-ben készülnek a képek (MPO formátumban). Az elkészült fényképeket például 3D tévén lehet megnézni a hozzá való szemüveggel, tehát egyelőre még nem olcsó technológiáról van szó.

A Panasonic a jövőben egyre erőteljesebben fókuszál a 3D-re, Laurent Abadie a cég európai vezérigazgatója szerint ugyanis egyértelműen a 3D a jövő. A cég által készített felmérések szerint a 3D tévék 2014-re fognak igazán elterjedni. Az IFA-n bemutatott 3D kamera októbertől kapható majd Magyaroszágon, egyelőre azonban nem tudni, mi lesz a kiskereskedelmi ára.