Vegasi napló #1 – Motozás és hajkefe

2012.01.09. 21:52

Amikor a New Jersey-i Newark reptéren kiszedtek minket a sorból, és három rendész kérdezgette, hogy nem ismerünk-e egy bizonyos magyart, miközben táskánkat feltúrva még azt is megnézték, milyen felvételek vannak a videokameránkon, már lehetett sejteni, hogy ez nem mindennapi út lesz.

A Las Vegas-i CES-re indultunk, ahova így éppen Elvis születésnapján, január 8-án sikerült megérkeznünk – ilyenkor koszorúkkal ékesítik Vegas Elvis-szobrait (több is van), de ez igen visszafogott dolog a városban, ahol a mű-Velence műlagúnái között, műkarácsonyfák árnyékában lehet műjégpályán műkorcsolyázni.

A világ legnagyobb szórakoztató elektronikai expójának számító CES-t a Consumer Electronic Association szervezi, és ez a szervezet tette lehetővé azt is, hogy most a helyszínről tudósítsunk. A CEA-nak ugyanis létezik egy ösztöndíjprogramja, aminek lényege, hogy a csóró országok szakújságíróit kiviszik a CES-re, állják a repülőjegyet és szállást. Idén egy IDG-s kolléga, Virágh Márton mellett az Indexből ketten is befértünk a keretbe (Tóth Balázs és én).

Mire tegyünk a rulettasztalnál?

Azt mondják, ami Vegasban történik, az Vegasban marad, de mi nem ezt valljuk: a látott kütyük mellett naplónkban azt is leírjuk majd, milyen viszontagságok történnek velünk a bűn városának nevezett településen, ami maga is olyan, mint egy expo, a kaszinógyártók éves vására. Egy italboltban máris megjegyezték az arcunkat, úgy emlékeznek ránk, mint a három csapzott férfira, aki egy „Liquor Store” feliratú helyen képes volt vásárolni egy darab hajkefét és egy darab fogkefét.

A következő napokban persze duhajabbak leszünk, rulettezni is fogunk – hogy mire teszünk majd, azt szavazza meg ön! És persze a munkát sem hanyagoljuk el, a hét végéig napi több cikkre számíthat tőlünk az év egyik legfontosabb tech expójáról.  • Hírek
  • Bankszámla