Előd
6 °C
15 °C
Index - In English In English Eng

Brutálisak, okosak és szépek

2013.02.26. 18:14
Hétfőn kezdődött a barcelonai Mobile World Congress, a show-n természetesen mi is ott vagyunk, és már a kiállítást megelőző napok óta folyamatosan tudósítunk. Most a legérdekesebb új készülékeket mutatjuk be, amiket sikerült kipróbálnunk.

A legdrágább: Asus Padfone Infinity

Nagy meglepetést nem okozott az Asus az új telefon-táblagép hibrid bejelentésével, mert mindenkit ezt várta a tajvani cégtől. A Padfone Infinity remek teljesítményt ötvöz az egyedi dizájnnal.

A telefonban négymagos 1,7 gigahertzes processzor, 2 gigabájt memória és 32 vagy 64 gigás tárhely található, és persze minden olyan szenzor és csip megvan, amit manapság be lehet építeni egy telefonba: NFC, GPS, wifi, bluetooth, HSPA+ és LTE. A kamerája f2.0 rekeszű, tehát ez is jól fotóz majd gyenge fényviszonyok közepette, a kijelző pedig 1920×1080 képponttal világítja meg az arcunkat. Ezt a telefont lehet belecsúsztatni az 5000 milliamperórás extra akkut tartalmazó 10,1 hüvelykes dokkolóba, amivel a készülék táblagéppé alakul át. Az ára húzós, kereken 999 euró.

A legszebb: Sony Xperia Tablet Z

Könny szökik az ember szemébe, ha ránéz erre a gyönyörű eszközre. Határozott, egyedi, fenomenális dizájn. A por- és vízálló táblagép 10,1 hüvelykes kijelzője 1920×1200 képpontot jelenít meg, az Android meghajtásáról pedig négymagos és 1,5 gigahertzes processzor gondoskodik. A két gigabájt memória mellett 32 gigányi tárhelyet is kapunk. A táblagép csupán 6,9 milliméter vastag, mégis elfért benne egy 6000 milliamperórás akku. Van benne infraport, tehát távirányítóként is használható.

A legvékonyabb: Alcatel Idol Ultra

Az legmodernebb okostelefonok is néha a régi bunkofokonra hasonlítanak, legalábbis a méretük alapján, és a kidudorodó zseb nem túl szép látvány. Az Alcatel most többek között ezzel a szupervékony, csupán 6,45 milliméteres okostelefonnal akar betörni a top gyártók közé. Meglepően jó a gyártási minősége, egyáltalán nem recseg-ropog. A legfrissebb Android fut a kétmagos 1,2 gigahertzes processzoron, a 4,7 hüvelykes kijelző pedig 1280×720 pixeles. A leendő tulajdonosoknak csak arra kell vigyázniuk, hogy ne üljenek rá. Azt egészen biztosan nem érzik meg, hogy az Idol Ultra a zsebükben van.

A legfurább: NEC prototípus

A japánok gondolkodásmódját néha nehéz megérteni. A képen látható NEC készülék kicsit a Nintendo DS-re emlékeztet, csak éppen pont az ellenkező irányba lehet összehajtani, így a kijelzők nem védett helyre, a telefon belsejébe kerülnek, hanem kívülre. A NEC eszköze nem játékra van kihegyezve, hiszen hiányoznak róla a kényelmesebben használható irányítógombok, de az Angry Birds természetesen fut rajta. Legfőbb hátránya: csak néhány program kezeli az osztott kijelzőt. Legfőbb előnye: nem biztos, hogy nagyobb mennyiséget gyártanak belőle.

A leggusztustalanabb: Tech 21 védőtok

Ki a fene gondolta volna, hogy a játékboltokban kapható műtakonynak bármi köze lehet az iPhonehoz? Persze a nyúlós anyag a védőtokjában lezárt tasakban van, tehát nem keni össze a drága készüléket. Viszont bizonyítottan megvédi: a cég képviselője gondolkodás nélkül a kemény földre ejtette a telefonját, ami sértetlenül megúszta a kalandot.

15%
3499 Ft
2975 Ft
15%
3499 Ft
2975 Ft