Valér
-2 °C
0 °C

Kvantumpixel és 8K az LG következő nagy dobása

2015.01.02. 13:30 Módosítva: 2015-01-02 13:30:56

Az LG mindig is a kiállítások középpontjában volt a tévéivel, és a követlező CES-en is számíthatunk néhány lenyűgöző újdonságra. A dél-koreai vállalat már bejelentette, hogy a Quantum Dot technológiával felvértezett 4K Ultra HD tévéje lesz a csúcsmodell 2015-ben. Ez az új lcd panel szélesebb színskálát tud megjeleníteni és jobb színtelítettséget biztosít - írja az LG sajtóközleménye. Mi inkább a kiállítás helyszínén mondunk ítéletet az új tévékről, Las Vegasban fogjuk megvizsgálni, hogy tényleg igazat mondanak-e a sajtósok.

Azt pletykálják, hogy az LG még egy nagy bemutatóval készül: egy 8K felbontású tévét is kiállít. Mivel még a 4K sem terjedt el széles körben, ez a tévé csak a cég presztízsét fogja növelni. Vagy inkább helyreállítani. Mi ugyanis már 2011-ben láttunk 8K tévét, amely a Sharp szenzációja volt a berlini IFA kiállításon.

Hogy mire jó egy 8K tévé, amin 33 millió pixel tud megjelenni? Erre talán az LG által is alkalmazott módszer lehet a válasz. Már a 3D full hd kijelzők is képesek voltak arra, hogy egyszerre két műsort adjanak le teljes kijelzőn, és ehhez csupán megfelelően beállított szemüvegeket kellett felvenni; az egyik szemüveggel csak az egyik műsor, a másikkal a másik volt látható. Most képzeljük el ugyanezt egy 8K panelen, de úgy, hogy egyszerre nyolcféle műsor megy, tehát az egész család egy helyen van, de mást néznek a tévében. Ideális lenne a videojátékokhoz.

LG webOS 2.0(kicsi)
Fotó: LG

Az LG tévéi okosodnak is, mert megérkezik a webOS operációs rendszer második verziója. Ez a platform okosórákon is felbukkanhat, pár hónapja ugyanis kiszivárgott egy felhívás, mellyel a webOS-alapú hordható eszközöket népszerűsítették volna a fejlesztők körében. Ha az LG komolyan gondolja, hogy egy saját platformmal is belép az okoseszközök piacára, akkor erre a CES a legmegfelelőbb helyszín. 

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!