Árpád
-2 °C
4 °C

Ezt a drónt nem lehet a falhoz vágni

2015.01.05. 17:24

Milyen kütyükért rajonganak leginkább a teches médiamunkások? Oké, nyilván az Apple is jó válasz lenne, főleg az USA-ban, de most nem erre gondoltunk. Azokat az eszközöket szeretjük, amelyekkel jobb tartalmat tudunk gyártani. 

A szokásos laptop-telefon-tablet-kamera kombóhoz egyre jobban felzárkóznak a drónok; a netadó elleni fővárosi tüntetésen is ezzel készültek felvételek az Erzsébet hídon vonuló tömegről.

Ebben talán a DJI repülő szerkezetei a legjobbak, és a CES Unveiled rendezvényen a hongkongi cég Inspire One nevű drónját lehetett körülugrálni. Ez fordítva is igaz: a drón nagyon profin körbe tudja repülni a témát, mégpedig úgy, hogy a beépített mechanika folyamatosan a célra tartja a 360 fokban elforgatható kamerát.

Az Inspire One nagyon kifinomult szerkezet. Felszállás után magától behúzza a lábait, hogy azok ne lógjanak bele a felvételbe, és három optikai érzékelő gondoskodik arról, hogy véletlenül se csapjuk neki a szoba falának.

Most már magát a kamerát is a DJI csapata rakja össze, és a beszámolók alapján ez is elég jól sikerült. 4K felbontásban tud videózni, 12 megapixeles képeket lő. Amikor az operatőr éppen nem légi felvételeket készít, lekaphatja a drónról a kamerát, és két lábon folytathatja a munkát.

A VentureBeat úgy tudja, hogy az Inspire One ára 2875 dollárnál indul, de két kontrollerrel már 3300-at kérnek érte.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?