Friderika
12 °C
29 °C

Ezt a drónt nem lehet a falhoz vágni

2015.01.05. 17:24

Milyen kütyükért rajonganak leginkább a teches médiamunkások? Oké, nyilván az Apple is jó válasz lenne, főleg az USA-ban, de most nem erre gondoltunk. Azokat az eszközöket szeretjük, amelyekkel jobb tartalmat tudunk gyártani. 

A szokásos laptop-telefon-tablet-kamera kombóhoz egyre jobban felzárkóznak a drónok; a netadó elleni fővárosi tüntetésen is ezzel készültek felvételek az Erzsébet hídon vonuló tömegről.

Ebben talán a DJI repülő szerkezetei a legjobbak, és a CES Unveiled rendezvényen a hongkongi cég Inspire One nevű drónját lehetett körülugrálni. Ez fordítva is igaz: a drón nagyon profin körbe tudja repülni a témát, mégpedig úgy, hogy a beépített mechanika folyamatosan a célra tartja a 360 fokban elforgatható kamerát.

Az Inspire One nagyon kifinomult szerkezet. Felszállás után magától behúzza a lábait, hogy azok ne lógjanak bele a felvételbe, és három optikai érzékelő gondoskodik arról, hogy véletlenül se csapjuk neki a szoba falának.

Most már magát a kamerát is a DJI csapata rakja össze, és a beszámolók alapján ez is elég jól sikerült. 4K felbontásban tud videózni, 12 megapixeles képeket lő. Amikor az operatőr éppen nem légi felvételeket készít, lekaphatja a drónról a kamerát, és két lábon folytathatja a munkát.

A VentureBeat úgy tudja, hogy az Inspire One ára 2875 dollárnál indul, de két kontrollerrel már 3300-at kérnek érte.