Botond, Mózes
EUR 390,10 Ft
USD 373,95 Ft
12 °C
29 °C

Bukhat a Windows 7 is

2009.07.14. 11:08
A nagyvállalatoknál dolgozó rendszergazdák kétharmada nem lát esélyt arra, hogy a cégben Windows 7-et vezessenek be a korábbi operációs rendszerek helyett, ami megpecsételheti az új termék sikerességét.

A béták népszerűek, az RC-re a sokan azt mondják, jobb, mint a legtöbb végleges Windows volt a maga korában, a 7-es fogadtatása egyértelműen pozitív. Ettől azonban még simán megbukhat. Egy ezer informatikai szakember megkérdezésével végzett felmérésből legalábbis az derült ki, hogy a többség nem tervez átállást a közeljövőben.

A Quest Software szerint a rendszergazdák közel hatvan százaléka nem lát okot arra, hogy operációs rendszert cseréljen belátható időn belül. A megkérdezettek alig harmada állította, hogy 2010 végéig valószínűleg átáll a Windows 7-esre, az operációs rendszer gyors elterjedésére tehát nem lehet számítani.

Ennél is sokkal kevesebben vannak, akik azonnal lecsapnak az új rendszerre: a Quest szerint csak a rendszergazdák 5,4 százaléka tervezi, hogy még idén bevezeti a Windows 7-et.

Összességében 59 százalékuk állította azt, hogy megmarad a jelenlegi operációs rendszernél, bár néhányuk elképzelhetőnek tartotta, hogy a végleges formáját a héten elnyerő szoftvert mégis előbb bevezeti cégénél, mint ahogy azt most meg tudja ítélni.

A legnagyobb visszatartó erő a jelek szerint a gazdasági válság: a legtöbb vállalat visszafogta a kiadásokat, és amíg nem látják dollárosítható előnyét az új rendszernek, addig maradnak a réginél. A Microsoft viszont állítja, hogy az új Windows-zal pénzt és energiát spórolhatnak meg a vállalatok, így könnyen lehet, hogy a premier után több cég dönt majd a váltás mellett.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Hírek