Máté, Mirella
4 °C
20 °C
Index - In English In English Eng

Súlyos hiba a Snow Leopardban

2009.10.13. 10:34
Minden adatunk elszáll, ha valaki vendég hozzáféréssel lép be a gépünkre. Az Apple-nek már egy hónapja jelezték az új operációs rendszer súlyos hibáját, mégsincs javítás rá.

Súlyos hibáról számoltak be az Apple terméktámogatási fórumain a cég új, Snow Leopard nevű operációs rendszerének használói.

A megjelenés utáni első néhány napban több milliót adtak el a szoftverből, a hivatalos fórumokon pedig nagyjából száz témát nyitottak a hibának a felhasználók. A legkorábbi említés szeptember 12-i keltezésű, de csak az elmúlt napokban szaporodtak meg a júzerek panaszai, és az Apple is csak most reagált. Eszerint tudnak a hibáról, ami nagyon ritkán fordul elő, és dolgoznak a javításán.

A Neowin.net összefoglalója szerint a hibajelenség könnyen reprodukálható, és akkor fordul elő, ha valaki vendégként (guest account) jelentkezik be a gépünkre bekapcsolás után. Ha ezután újra a saját hozzáférésünkkel próbáljuk használni a rendszert, a beállításainknak és minden adatunknak búcsút mondhatunk, a régi hozzáférésünkhöz tartozó könyvtárból minden törlődik, és csak nagyon körülményes (a beszámolók szerint két órán át tartó) trükközéssel állítható vissza, ha nem tartottunk belőle biztonsági mentést.

Amíg a hibára nincs javítócsomag, a szakértők azt javasolják, hogy egyszerűen tiltsuk le a vendég hozzáférés lehetőségét a rendszerben, nehogy akár saját magunk véletlenül daráljuk le az összes adatunkat egy félrekattintással bejelentkezésnél.