Iván
18 °C
30 °C
Index - In English In English Eng

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Turul és csodaszarvas az új Halo-játékban

2009.12.14. 14:15
A hétvégén tartott Spike Video Game Awards gálán jelentették be az évtized egyik legsikeresebb videojáték-sorozatának, az xboxos Halonak a legújabb részét. Mivel a történet a harmadik részben lezárult, a Halo Reach című új epizód az előzményekről szól (és egyben ez lesz az utolsó Halo-rész, amit az eredeti játék fejlesztője, a Bungie stúdió készít).

A 2010 őszén megjelenő játék háttérsztorijáról egyelőre nem sokat tudni, viszont abban a kevésben érdekes magyar kapcsolatokat fedezhetünk fel. A címben is szereplő bolygó, a Reach, ahol az akció nagy része zajlik majd, a valóságban is létező Epsilon Eridani rendszerben kering. Azt viszont már a játék sztoriírói tették hozzá, hogy a bolygó két holdját Turulnak és Csodaszarvasnak hívják (különösebben utóbbi hangozhat igazán egzotikusan és földönkívülien angol nyelvterületen), a bolygó legnagyobb városai között pedig egy bizonyos Ezhtergom nevűt is kiemel a játék bejelentésekor fellőtt információs oldal.

Mivel a játék háttértörténete szerint a bolygón nem találtak értelmes életformákat az első emberi telepesek, a magyar kapcsolatra adható teóriák közül a vadabbat (a magyarul beszélő idegen lények adták a neveket a holdaknak, és azt vették át az emberek) elvethetjük. Marad a másik lehetőség, miszerint a Halo sci-fi világában a XXVI. századi emberiség számára a magyar a világnyelvek közé tartozik.

A játéknak egyébként nem ez az első magyar kapcsolata, az idén megjelent ODST alcímű kiegészítő beharangozó filmjét Magyarországon forgatták, magyar színészekkel, tisztán hallani benne, ahogy magyarul ordítozik a kiképző őrmester a leendő szuperkatonákkal.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!