Ágnes
-1 °C
2 °C

Jönnek a modern kvarcjátékok

2003.05.15. 00:42
A kézi játékgépek piacát jelenleg a Nintendo uralja, de a riválisai már felkészültek a trónfosztásra. Az E3 kiállításon három gyártó jelentette be új mobil játékgépét, a Nintendo azonban nem érzi úgy, hogy veszélyben lenne pozíciója.
Ma nyitja meg kapuit Los Angelesben az Electronic Entertainment Expo (E3) a nagyközönség előtt, akik az elektronikus szórakoztatóipar legújabb fejlesztéseivel ismerkedhetnek meg. A kiállításhoz kapcsolódó háromnapos konferenciasorozat már tegnap elkezdődött, ahol már az első bemutatókon kiderült, hogy a játékipar egyre nagyobb hangsúlyt fektet a mobil szórakoztatásra, illetve egyre többen gondolják azt, hogy a kézi játékgépek piacán nemcsak a Game Boy Advance számára van hely.

PlayStation kicsiben

A Sony bejelentette, hogy jövő év végén piacra dobja a PlayStation mobil változatát, amely színes kijelzővel lesz felszerelve, és amely az eredeti PlayStation játékgéppel megegyező számítási teljesítményre lesz képes. A játékokat egy nagy kapacitású optikai lemezen fogják tárolni, amelyet kifejezetten erre a célra fejlesztettek ki. A készülékek egymáshoz és a PlayStation 2 játékkonzolokhoz is képesek leszek kapcsolódni.

Játéktelefon készül

A Nokia már korábban bemutatta az N-Gage névre keresztelt készüléket, amely egy mobiltelefon és egy játékgép képességeit kombinálja. Az N-Gage felhasználói Bluetooth kapcsolaton vagy mobilhálózaton keresztül is játszhatnak egymással. A Nokia olyan híres szoftverkiadókkal szövetkezett a játékosok elhódítására, mint például a Sega, az Activision és az Eidos Interactive. A készülék várhatóan októberben kerül a boltokba, 300 dolláros áron.

Tenyérgépes tapasztalat

A népszerű kéziszámítógépeket gyártó Palm korábbi vezetői által alapított Tapwave nemrégiben jelentette be a Helix névre keresztelt játékgép bemutatását, amely zenék és videók lejátszására és képek megjelenítésére is képes lesz.

Bár az új szereplők megjelenése kétségtelenül veszélyezteti a Nintendo pozícióját, a vállalat nem fél riválisaitól. "Szerintünk nem történt semmi különös, ami miatt aggódnunk kellene" - mondta Satoru Iwata, a Nintendo elnöke.