Károly, Karola
-4 °C
3 °C

Víz alá is merülhetünk az új Google Earthben

2009.02.03. 13:40
San Franciscóban bemutatták a Google térképszoftverének legújabb verzióját. Már 3D-ben kutathatjuk az óceánokat, bolyonghatunk a Marson, ráadásul mindezt akár magyarul.

Előzetesen már lehetett tudni, milyen fejlesztéseken dolgozik a Google, például hogy készül egy Google Ocean nevű program, és íme, meg is érkezett, csak éppen az új Google Earthbe bújtatva. A kliensen együtt dolgoztak a világ vezető tudósai (többek között a National Geographic fő oceanológusa, Sylvia Earle). A Google-főnök, Eric Schmidt elmondása szerint ezzel szeretnék felhívni a figyelmet a tengerek, a víz alatti élővilág veszélyeztetettségére.

tenger

Húsz új szolgáltatás került a szoftverbe, melyeknek köszönhetően játszhatunk National Geographic-os földrajzi kvízt, vagy a híres tengerkutató, Jacques Cousteaou eddig soha nem látott filmjei közül is válogathatunk.

hajoroncs

A szórakozásra vagy kalandra vágyóknak is segít a program vizes része, hiszen megtaláljuk a szörfözésre legalkalmasabb területeket, a legjobb merülőhelyeket. Sőt megnézhetjük a már felfedezett hajóroncsok pontos helyeit.

mars

Az időszalag segítségével pedig egy adott hely műholdas képei között válogathatunk több évre visszamenőleg, továbbá a Föld és Mars között is válthatunk nézetet, valamint lehetőség nyílik az égbolt fürkészésére is. A Google Earth 5.0 az eddigi huszonhat helyett immár negyvenegy nyelven érhető el, és már le is tölthető.