Ferenc
11 °C
30 °C

Megfilmesítik a Halo videójátékot

2005.08.26. 14:10
Újabb számítógépes játék története kerül a mozikba, a Halót a Universal és a Twentieth Century Fox stúdió filmesíti meg. A part című regény szerzője, a brit Alex Garland írja a forgatókönyvet, jelentette be az Universal Pictures szóvivője.

A film főszereplője a játék hőse, Master Chief lesz, akinek a feladata az emberiség védelme a földönkívüliek elleni harcban. Még nem tudni, ki játssza majd a nagy tiszteletnek örvendő Master Chiefet, de a játék alapján annyit tudni lehet a karakterről, hogy kedvenc öltözete a zöld páncél, és szereti szétrúgni a covenant nevű űrlények seggét. A Halo játék története sablonos: miután az emberiség kinövi a Földet, új lakóhely után kell néznie az űrben. Az útkeresés nem túl békés folyamat, mert a gonosz covenant idegen faj az emberek útjába áll.

2007-ben láthatjuk

A játékot a Microsoft tulajdonában álló vállalkozás, a Bungie fejleszti. A Bungie készen áll a hollywoodi stúdiókkal történő együttműködésre, a tervek szerint 2007 nyarán mutatják be a filmet, írja a Cnet.com.

A forgatókönyvíró Alex Garland A part című regényéről ismert, a történet Leonardo DiCaprio főszereplésével 2000-ben került a mozikba. A Halo rendezőjének kiléte egyelőre ismeretlen, várhatóan szeptemberben derül ki, hogy ki jegyzi a játék filmes változatát. A Bungie mindenesetre komoly elvárásokat támaszt: olyan rendezőt keres, aki "legalább annyira elkötelezett a Halo univerzumával kapcsolatban, mint amennyire Peter Jackson ismeri a tolkieni Középföldét".

A Halo videójátékot 2001-ben dobták piacra, a második rész 2004-ben jelent meg. Körülbelül ötmillió példányt adtak el a játékból a világon.

A Doom már idén kijön

Az Egyesült Államokban augusztus 5-én már bemutatták a Doom játékadaptációt, amelyet a lengyel származású Andrzej Bartkowiak (Bölcsőd lesz a koporsód) rendezett. A főszerepekben Karl Urban, a Gyűrűk Ura Éomerje és The Rock, a Múmia Visszatér főszereplője irt pokolbeli szörnyeket.

A film nem szakad el az játék gyökereitől. A cselekményben van egy ötperces jelenet, amelyben a kamera átmegy FPS-üzemmódba, és a nézők teljesen a játékban, azaz a filmben érezhetik magukat. Az akciódúsnak ígérkező sci-fi/horrort novemberben mutatják be Magyarországon.