Zelma, Rajmund
-5 °C
-1 °C

Egy hibát találtak a GTA IV-ben

2008.04.30. 08:10
Nem települ, vagy ha mégis, nem indul, jelentette néhány PS3-tulajdonos a GTA IV-gyel kapcsolatos hibákat.

Úgy tűnik, hogy a PS3-tulajdonosok jobban teszik, ha felkészülnek arra, hogy az autórablós, lövöldözős, elütős program nem indul majd el csont nélkül a konzoljukon. A hiba nem érinti mindegyik gépet, de többen jelezték, hogy képtelenek voltak elindítani a programot.

A jelentéseket az INQ-nak küldték el a júzerek, és arra panaszkodtak, hogy nem tudták a szoftvert telepíteni a merevlemezre, még az eszköz újraformázása után sem. Mások meg a sikeres installálás utáni összeomlásokról számoltak be.

Hasonló hírek jelentek meg a PlayStation-fórumokon, a Digital Spy-on, a GTA-fórumon, meg még egy rakás helyen. Eleinte úgy tűnt, hogy a hiba csak az első 60 gigabájtos merevlemezzel szerelt PS3-akat érinti, de azóta kiderült, hogy a későbbi gépek és a 20 gigabájtosok is érintettek.

A Playstation fórumára írogató egyik júzer felvette a kapcsolatot a Sony-val, és azt a választ kapta, hogy a Rockstar techgurui már gőzerővel tanulmányozzák a PS3-as lemezekre küldött image-et, és rövidesen közzéteszik a Rockstar fórumán a javításokat. Magától a fejlesztőtől azonban nem érkezett eddig reakció.

Ha tényleg széles körben elterjedt problémáról van szó, az sokakat érinthet, mert az elemzők szerint az első héten hatmilliót, az első pár hétben közel kilencmilliót adnak majd el a GTA IV-ből. A Wedbush Morgan egyik szakembere szerint a PS3 és X360-tulajdonsok 35 százaléka veszi meg a játékot.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!