Elkészült az Oracle internetes adatbázis-szoftvere

2000.04.20. 16:26
Az Oracle hosszú késés után hamarosan piacra dobja internetes szoftverét, amely lehetővé teszi vállalkozások számára, hogy weboldalakat, e-maileket, vagy akár videót kezeljenek adatbázisban.

Az Oracle hosszú késés után hamarosan piacra dobja internetes szoftverét, amely lehetővé teszi vállalkozások számára, hogy weboldalakat, e-maileket, vagy akár videót kezeljenek adatbázisban.

Az adatbázis-kezelők terén piacvezető Oracle hétfőn jelenteti meg az Internet File System nevű termékét, amely 150 különböző fomátumú tartalom - többek között audio, video, Microsoft Word és Excel dokumentumok - kezelésére képes.

A tavaly szeptember óta késő szoftver az Oracle új internet-központú szoftverének, a 8i-nek kulcseleme. A cég igyekeznek minél gyakrabban elmondani, hogy az Internet File System feleslegessé teszi a Windows operációs rendszert: az adatbázis-kezelő olyan sok funkcióval rendelkezik, hogy ez az egyetlen szoftver, amelyre az olyan vállalatoknak szükségük van, amelyek a interneten is elérhető programokra van szüksége.

Az elemzők szerint az Internet File System adatbázisba épített fájl-rendszerének vannak bizonyos előnyei az operációs rendszerbe integrált file-rendszerrel szemben. Előny például, hogy az adatbázis kifinomultabb backup funkciói miatt az adatok védettebbek a rendszer összeomlása ellen. Egy adatbázisban kezelt fájlrendszer sokkal gyorsabban és eredményesebben kereshető, mint az operációs rendszerek esetében.

Az új szoftver nagy előnye, hogy egy adott cég teljes adat-tartalmainak összességét kezelhetővé teszi az interneten keresztül. Az IFS az általa kezelt százötven formátum mellett támogatja a a Java-t és az XML-t is.

Az Internet File System egyetlen hátránya, hogy költségesebb, mivel nagyobb teljesítményű számítógépet igényel. Az Oracle új szoftvere egyébként az első adatbázisba integrált fájl-rendszer.

Jeremy Burton, az Oracle alelnöke, elmondta: a termék hét hónapos késésének oka, hogy a fejlesztés a vártnál több időt vett igénybe.

Az Internet File System májustól lesz kapható, de az Oracle szoftver-fejlesztők már hétfőtől letölthetik a cég honlapjáról.  • Tippek
  • Csok