Cecília
7 °C
12 °C
Index - In English In English Eng

A Mozilla-felhasználók a legintelligensebbek

2008.05.26. 10:49
Az egyes böngészők felhasználói és támogatói között ősidők óta tartó háborúskodásban nyit új fejezetet az IQ League intelligenciatesztekkel foglalkozó oldal félkomoly felmérése, ami azt vizsgálta, hogy az oldal tesztjeit kitöltők közül melyik böngésző használói érték el a legjobb átlageredményt.

A tesztek természetesen nem halálosan komolyak, ha nagyon sietünk akár már tíz kérdés után ad az oldal egy hozzávetőleges becslést az IQ-nkról, és az apróbetűs részben szerepel is, hogy a tesztekből nem lehet messzemenő következtetéseket levonni. Ráadásul a kérdések csak angolul elérhetőek, így a nyelvtudás hiánya eleve kizár pár százmillió netezőt.

Mindezek ellenére érdekes, hogy a legjobb átlageredményt a Maces Mozilla-felhasználók érték el (109-es átlagos IQ), aztán a Unix-Mozilla párossal internetezők, a dobogó harmadik fokán pedig a Firefox-Unix páros áll. Az Internet Explorer először a 19. helyen bukkan fel: 95-ös átlagos intelligenciahányadost mutatnak fel a júzerei. Az utolsó helyen a pécés Safari-felhasználók állnak 83-as IQ-val, ami választ is ad arra, hogy ki az a hülye, aki a Mac őshonos böngészőjét Windows alatt használja.

Izgalmas lista még a legokosabb országoké, ahol a finnek vezetnek (110-es átlageredmény), a csehek és a svájciak előtt, de a magyarok sem panaszkodhatnak a hetedik helyen 102-es átlagos IQ-val. Igaz, ezt az eredményt mindössze négy honfitársunk tesztjei alapján hozta ki az oldal. Az utolsó helyen egyébként a bolgárok állnak, akiknek 78-as átlageredményt sikerült összehozniuk, ami éppen csak magasabb Forrest Gump legendás 75-ös hányadosánál.