Lukács
9 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Digitális, de fröccsöntött Star Wars

2006.09.25. 10:30
Az első rész óriási siker lett, el kellett készülnie a második epizódnak is. Jobb grafika, több ötlet, még viccesebb játékmenet a Lego Star Wars 2-ben.

Nem kétséges, hogy aki kitalálta a Lego Star Warst, az súlyosan beteg. Az ilyenek szoktak kisállatokat botokkal átszúrni. Szerencse, hogy ez az alak nem genetikusnak ment, mert a világegyetem legförtelmesebb teremtményeit gyártaná futószalagon. Meg akkor kevesebbek lennénk a játéktörténelem egyik legemlékezetesebb darabjával.

Egyensúly

A Lego Star Wars II nem jár be új utat, valójában az első részt készítették el újra a programozók, csak más a sztori, jobb a grafika, meg több a játéklehetőség. Sok új ötlettel nem találkozunk, viszont kiderül, hogy jó poént bármennyiszer el lehet sütni.


Klikk a galériára!

A játék elődjéhez hasonlóan végtelenül komoly és röhejes egyszerre. Felcsendül az ismert dallam, az ismert főcím, réges-régen, egy messzi, messzi galaxisban, a történet sárga vázlata eltűnik az űrben. Úgy szorongatjuk a billentyűzet gombjait, mint a lézerkard markolatát. Elszántak vagyunk, az erő a mi oldalunkon, ez tiszta harc lesz, de halálig tart.

Aztán megjelenik a fröccsöntött Leia, a kis műanyag hajával, az ormótlan testformájával, és kiszakad belőlünk a nevetés. A hercegnő előtt apró Lego-darabkák, a mindenféle eszközhasználathoz szükséges j-gombot lenyomva Leia egymásra pakolja a kockákat. A hangkíséret fantasztikus, gyönyörű, ahogy egymásba pattannak a műanyag elemek, a hercegnő mozgáskultúrája meg annyira röhejes, hogy pakolás közben újra elnevetjük magunkat.

Átváltunk, a szobából inkább a másik karaktert, a férfit irányítva törünk ki. Elővennénk a lézerfegyvert, de a katona csak az üres markát húzza elő a nadrágjából. Újabb röhögés. Keresni kezd, végül az egyik zsebében megtalálja a fegyvert, irány az ajtó. A katona futkározás helyett úgy ugrál, mint egy kislány a mezőn, aki mosolyból és szivárványból sütött tortát evett. Állati kacaj.

Aztán csata jön, ez viszont már komolyabb: lézersugarak mindenfelé, de párducugrással kikerüljük őket. Komoly tűzerő a másik oldalon, izgalom, lövöldözés, aztán mindennek vége: a halott ellenség olyan viccesen esik darabjaira, hogy újra jöhet a röhögés.

Régi barátok

A második rész tökéletesen egyensúlyoz a kaland meg a móka között, gyakorlatilag folyamatosan jelen van mind a kettő, miközben a játékmenet izgalmasabb, mint amilyennel az első Lego Star Warsban találkoztunk. Akadnak logikai feladványok, de ezek hálásan egyszerűek, az akciók pörgősek, ráadásul rengeteg járművet használhatunk. Igen, beülhetünk a műanyag X-wingbe, és szarrá bombázhatjuk a Halálcsillagot.

A háttértörténetet a három középső rész szolgáltatja, tudják, az a három, amit először vettek fel. Ennek megfelelően találkozunk az összes régi jó cimborával: Skywalkerrel, Han Solóval, Darth Vaderrel, a robotokkal meg az összes fontos helyszínnel, és járművel.

És ehhez jön hozzá a Lego, ami amúgy is a legkúlabb játékbrand a világon. Ha lenne játékprogram, amiért fizetnék, ez lenne az. De nincs.

Lego Star Wars 2

Komoly csaták, ormótlan röhögések, pörgős játékmenet, elődjéhez hasonlóan az imádnivaló kategóriát erősíti. Jöhet a harmadik rész.

 

Hivatalos Honlap