Piroska
-1 °C
5 °C

Meztelenül röplabdázó csajok miatt perel a szoftvergyártó

2003.04.01. 15:53
Pucérra vetkőzteti a japán Tecmo szoftvergyártó strandröplabdás játékának szereplőit egy ingyenes kiegészítő. A cég a szerzői jogok megsértésével vádolja a kiegészítő szoftver forgalmazóit.
Perrel fenyegetnek

A japán Tecmo játékfejlesztő vállalat egy közleményben perrel fenyegette meg mindazokat, akik információkat közölnek a Dead or Alive: Xtreme Beach Volleyball játékban szereplő hölgyek lemeztelenítéséről - írja a BBC. A vállalat hivatalos oldalán megjelent írásban arra kérnek mindenkit, hogy ne tegyenek közzé olyan dolgokat, amelyek megsértik a szerzői és más jogokat.

Amúgy is lenge öltözékben voltak

A Microsoft X-box játékkonzolra kifejlesztett játékban egy ismert verekedős játék karakterei jelennek meg teljesen új szerepben és öltözékben: a virtuális hölgyek egy szál fürdőruhában röplabdáznak egy trópusi sziget strandján. A játékot január óta forgalmazzák az Egyesült Államokban és Japánban és az óta számtalan nem hivatalos kiegészítés látott napvilágot.

A mindenre elszánt programozók többnyire olyan javításokat készítettek, amelyek a ruhák textúráját az általuk fedett testrészeket részletesen ábrázoló képekre cserélik, s ezáltal többé-kevésbé valósághű meztelen lányok jelennek meg a képernyőkön.

Egyszer már pert nyertek

A Tecmo hivatalos fórumain a játékfejlesztők egy üzenetben arra figyelmeztették a crackereket, hogy álljanak le a meztelenítő javítások fejlesztésével, különben a törvény erejével sújtanak le rájuk. "Eddig egyetlen gyanúsítottat követtünk nyomon, ki jelentkezik másodiknak?" - vetette fel a kérdést a közlemény. Tavaly szeptemberben a Tecmo ugyanis már megnyert egy pert egy ilyen számítógépes kód ügyében és az óta ez a második próbálkozás.

Lara Croft sem úszta meg

Nem az Xtreme Beach Volleyball az első olyan számítógépes játék, amelyben a rajongók módosították a női szereplők ruházatát. Lara Croft, minden idők legnépszerűbb női karaktere, a Tomb Raider játékok főszereplője szintén levetkőztethető az interneten széles körben elterjedt javítások segítségével.