Sámuel, Hajna
21 °C
32 °C

Késik az XP harmadik javítócsomagja

2008.04.30. 14:00
Összeakad a Windows XP frissítése a Microsoft egyik vállalati szoftverével, ezért a szoftvercég nem meri kiadni a javítócsomagot.

Év elején még mindenki abban reménykedett, hogy márciusban megjelenik a Windows XP harmadik átfogó javítócsomagja, de április közepén kiderült, hogy a Microsoft csak május elejére készül el a kóddal. Kedden elérhetővé akarták tenni a Service Pack 3 elnevezésű javítócsomagot, de a Microsoft bejelentette, hogy kompatibilitási problémákat találtak.

A kis- és középvállalatok által használt Microsoft Dynamics Retail Management System nem szereti az SP3-at, ezért az Automatikus Frissítések és a Microsoft Letöltőközpont kínálatában később jelenik meg a javítócsomag.

Hasonló kompatibilitási hibát találtak a Microsoft Dynamics RMS és a Windows Vista Service Pack 1 javítócsomagnál.

A Microsoft dolgozik a probléma megoldásán, és olyan szűrőrendszert próbál készíteni, amely megakadályozza, hogy a javítócsomagok a Microsoft Dynamics RMS-t futtató rendszerek felkerüljenek. Amint elkészül a szűrő, a Microsoft kiadja az SP3 javítócsomagot. A szoftvergyártó arra kéri a Microsoft Dynamics RMS használóit, hogy ne telepítsék a javítócsomagot.