Huba
17 °C
33 °C

Októberben mutatják be a Windows 7-est

2008.09.26. 07:50
Egy fejlesztői konferencián bemutatják majd a résztvevők közt szétosztják a következő Windows alfa-verzióját. A rendezvény után várhatóan információból is sokkal több szivárog majd.

A Microsoft hivatalosan is bejelentette, hogy a Windows 7 alfa-verzióját október 28-án tárják a világ elé, írta meg az IT.café. A leleplezésre a Professional Developers Conference-en kerül sor, ahol Steven Sinofsky, a Windows fejlesztési vezetője tart majd előadást az új szoftverről.

Mike Swanson, a PDC egyik szervezője azt is bejelentette, hogy a résztvevők kapnak majd egy 160 gigabájtos USB-s külső merevlemezt, amelyen a konferencia többi anyaga között ott lesz majd a Windows 7 pre-betája is. „Ha már ilyen sok fejlesztő összegyűlik, adni kell nekik valamit, amivel eljátszhatnak otthon; a Microsoft többet szeretne nyújtani a számukra, nemcsak beszélni a Windows 7-ről” – nyilatkozta Mike Cherry, a cég egyik elemzője. Cherry ugyanakkor fontosnak tartotta megjegyezni, hogy az alfa idei kiadásából nem következik, hogy a Windows 7-et jövőre piacra dobják.

A konferencián egyébként több mint tucatnyi szekció foglalkozik majd a Windows 7 jellemzőivel. Az új rendszerről eddig csak részinformációk jelentek meg a fejlesztők honlapján. Annyit biztosan lehet tudni, hogy az OS támogatni fogja az érintőképernyős megoldásokat, a Windows Live-hoz hasonló belső alkalmazások már nem lesznek részei, de közvetlenül elérhetőek majd a neten keresztül, valamint azt a feltételezést is megalapozottnak tartják, hogy a Windows 7-et már natív virtualizációs technológiával is megerősítik. Az is elég valószínű, hogy az Office 2007-ből már jól ismert szalag (ribbon) eszköztár az egész rendszerben általános lesz.