Olivér
4 °C
8 °C

Októberben mutatják be a Windows 7-est

2008.09.26. 07:50
Egy fejlesztői konferencián bemutatják majd a résztvevők közt szétosztják a következő Windows alfa-verzióját. A rendezvény után várhatóan információból is sokkal több szivárog majd.

A Microsoft hivatalosan is bejelentette, hogy a Windows 7 alfa-verzióját október 28-án tárják a világ elé, írta meg az IT.café. A leleplezésre a Professional Developers Conference-en kerül sor, ahol Steven Sinofsky, a Windows fejlesztési vezetője tart majd előadást az új szoftverről.

Mike Swanson, a PDC egyik szervezője azt is bejelentette, hogy a résztvevők kapnak majd egy 160 gigabájtos USB-s külső merevlemezt, amelyen a konferencia többi anyaga között ott lesz majd a Windows 7 pre-betája is. „Ha már ilyen sok fejlesztő összegyűlik, adni kell nekik valamit, amivel eljátszhatnak otthon; a Microsoft többet szeretne nyújtani a számukra, nemcsak beszélni a Windows 7-ről” – nyilatkozta Mike Cherry, a cég egyik elemzője. Cherry ugyanakkor fontosnak tartotta megjegyezni, hogy az alfa idei kiadásából nem következik, hogy a Windows 7-et jövőre piacra dobják.

A konferencián egyébként több mint tucatnyi szekció foglalkozik majd a Windows 7 jellemzőivel. Az új rendszerről eddig csak részinformációk jelentek meg a fejlesztők honlapján. Annyit biztosan lehet tudni, hogy az OS támogatni fogja az érintőképernyős megoldásokat, a Windows Live-hoz hasonló belső alkalmazások már nem lesznek részei, de közvetlenül elérhetőek majd a neten keresztül, valamint azt a feltételezést is megalapozottnak tartják, hogy a Windows 7-et már natív virtualizációs technológiával is megerősítik. Az is elég valószínű, hogy az Office 2007-ből már jól ismert szalag (ribbon) eszköztár az egész rendszerben általános lesz.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?