Teremtsen életet!

2005.05.30. 10:00
Will Wright és csapata elvileg 2006 őszére fejezi be a munkát a Spore című programmal. A játékos célja a törzsfejlődés megerőszakolása, avagy mi lett volna a világgal, ha Isten felelősségérzet nélkül teremtene lényeket. Teremtsen a kacsacsőrű emlősnek barátokat!
A Sims alkotója egy új programon dolgozik, aminek segítségével végre valóban Istennek érezheti magát a játékos - írta meg a BBC. A Spore (spóra) lehetőséget ad arra, hogy befolyásoljuk az evolúciót, alakítsuk a fajok fejlődését. A készítő, Will Wright az E3-on mutatta be először a játékot, megjelenésére 2006 őszéig kell várnunk.

A világ arca

#alt# A programozó minden játéka a fejlődésre épített, az 1989-es SimCity ugyanúgy, mint a 2000-es Sims, vagy a tavalyi Sims2. Most még tovább ment Wright, és egy olyan program készítésébe kezdett, amiben a játékosok nem csak a karakterek, hanem az egész világ arculatát meghatározhatják.

A játék úgy indul, mint egy régi, 2D-s játék. Az amőbák világában kezdődik a történet. A cél, hogy felnőjenek és fejlődjenek az egymás utáni generációk, a játékosok pedig meghatározhatják a teremtmények felépítését. Wright szerint mindegyik generációval játszanunk kell majd, de ennek az a célja, hogy a végén egy olyan világot hozzunk létre, ami minden igényünket kielégíti. A programozó szerint a fiúk félelmetes szörnyeket növesztenek majd, de véletlenszerűen is létrehozhatunk vicces dolgokat. Wright elmondta, hogy a szoftver analizálja a teremtmények külsejét, amiből aztán lelkivilágot generál nekik.

Miközben Wright demonstrált, teremtett egy háromlábú szerencsétlent, és biztosított mindenkit arról, hogy a szoftver majd kiszámolja, hogyan mászik egy ilyen. A programozó egy őszinte pillanatában elismerte, hogy ez a legnehezebb az egészben, nehéz megírni a megfelelő kódot.

Wright szerint csak a játékos fantáziája szab határt a végeredménynek. A játék zárulhat úgy, hogy a tőrzsfejlődés csúcsa, Kirk kapitány felszáll a Star Trekre és elutazik klingonokat gyilkolni, de az sem elképzelhetetlen hogy a végén intelligens cipők vagy seregélyek kaparintják meg a hatalmat. Az online rendszeren keresztül a játékosok aztán megoszthatják egymással a végeredményeket, hogy világközi csatát vívva kiderüljön, kinek sikerült a legundorítóbb élőlényt létrehoznia.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Bankszámla