Frigyes
17 °C
25 °C

Jól kezdett a Nintendo DSi

2009.04.20. 20:08 Módosítva: 2009-04-20 20:08:12
Az NPD piackutató cég szerint a Nintendo 435 ezer darab DSi-t adott el csak az Egyesült Államokban a forgalmazás első hetében.

A Nintendo DSi a közelmúltban jelent meg, és elég vegyes kritikákat kapott: ami jó a konzolban, az nagyjából jó volt az elődben is, a sokkal erősebb hardvernek egyelőre kevés jelét látták a felhasználók, a kamera és az zenelejátszás jópofa, de ezekkel sem lehet áttörést elérni, az új menü meg önmagában biztosan nem adja majd el a DSi-t.

Ennek ellenére meglehetősen sikeres a lejátszó. Az NPD legalábbis azt állítja, hogy a Nintendo 435 ezer darab DSi-t adott el csak az Egyesült Államokban a forgalmazás első hetében. Pontos adatok nincsenek, de állítólag az európai eladások sem alakultak sokkal rosszabbul.

A mostani eredmény mindenesetre annak fényében kimondottan jó, hogy a DSi elődjéből, az annak idején sokkal látványosabb újításokat elhozó DS Lite-ból 226 ezer darab fogyott Amerikában az első héten.

Japánban a novemberi start óta körülbelül kétmillió fogyott az új kézikonzolból, a nemzetközi start azonban sokszorosára növelte az eladásokat.