Konrád
8 °C
26 °C

Új igazgató a Microsoft Magyarország élén

2011.10.24. 10:31

A Microsoft hétfőn bejelentette, hogy Drajkó Lászlót négy év után Papp István váltja az ügyvezetői igazgató posztján. Az informatikai cég magyar leányvállalata 1993-ban alakult, mindössze két fővel. Dolgozóinak létszáma jelenleg megközelíti a kétszáz főt.

A Microsoft közleménye szerint az új vezető felelős a szoftvercég teljes magyarországi működéséért, így az ő feladata a jövőbeni növekedés feltételeinek megteremtése az informatikai szektor hazai szereplőivel kialakított együttműködéseken, valamint a Microsoft innovatív megoldásainak elterjesztésén keresztül. Papp közvetlenül a Microsoft Közép-Kelet-Európáért felelős elnökének, Don Granthamnek jelent.

Papp István a Cisco regionális vezetői tisztségéből érkezik a Microsofthoz. A Ciscónál 1999-től számos felsővezetői posztot töltött be, irányította a nagyvállalati, szolgáltatói, kormányzati, kis- és középvállalati, valamint partnerkapcsolati üzletágak tevékenységét. 2005 augusztusától a Cisco Systems adriai régióért és Magyarországért felelős regionális igazgatója volt. 2007-től 2010-ig a Magyar Telekom vezérigazgató-helyetteseként előbb az Üzleti Szolgáltatások Üzletág (T-Systems), majd a Vállalati Szolgáltatások Üzletág vezetőjeként tevékenykedett. Közgazdász végzettséggel és az írországi Warnborough University MBA diplomájával rendelkezik.