Hermina
15 °C
27 °C

Csökkent a Yahoo nyeresége

2008.07.23. 08:10
A bevétel és a látogatottság nőtt, a nyereség csökkent a második negyedévben az előző évi adatokhoz képest. A vezetés mindenesetre bizakodó.

Jelentősen csökkent a Yahoo nyeresége legutóbbi negyedévében, közel húsz százalékkal az előző év azonos időszakához képest. Ennek ellenére a vállalatot vezető Jerry Yang szerint a Yahoo remek állapotban van.

Yang elmondta: "a Yahoo ígéretes növekedés előtt áll. Úgy gondolom, a vállalatnak megvan az a képessége, hogy remekül teljesítsen. Alig fél év telt el azóta, hogy a Microsoft megpróbálta felvásárolni a Yahoo-t, de mindenki tovább dolgozott egyetlen cél érdekében: a részvényesek profitjának maximalizálásáért".

A beszéd fogadtatása felemásra sikerült a számok ismeretében. A cég második negyedéves nyeresége ugyan csökkent, a bevétel azonban nőtt: 1,8 milliárd dollár lett, miközben tavaly ilyenkor még csak 1,7 milliárd dollárt könyvelhettek el.A növekedés viszont nem hatotta meg a Wall Street-i elemzőket, akik a nyolc százalékos növekedésnél többre számítottak.

Ugyanakkor az is kiderült, hogy a vállalat évente 20 százalékkal tudja növelni oldalai látogatottságát, ami persze nem jelenti azt, hogy versenytársai rovására tudja növelni részesedését a Yahoo, egyszerűen arról van szó, hogy a júzerek tábora folyamatosan nő.