Gál
8 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Háromszáz embert rúg ki a Google

2008.04.04. 12:30
Ahogy lezárult a DoubleClick felvásárlása, a Google nekiállt kiszórni felvásárolt céggel együtt kapott új munkatársakat.

Miután minden versenyhivatal és illetékes hatóság megadta az engedélyt, lezárult a hárommilliárd dolláros Google-DoubleClick biznisz, és az online hirdetések piacának egyik legjelentősebb cége a keresőóriás tulajdonába került. A Google rögtön neki is állt megszabadulni az összeolvadás után feleslegessé vált dolgozóktól.

Könnyen jött, könnyen megy

A DoubleClick 1200 amerikai és 300 tengerentúli (illetve tengeren inneni) alkalmazottal dolgozott; a mostani leépítés egyelőre csak az amerikaiakat érinti, a többiek egy későbbi, második hullámban jönnek. A felvásárlással érkezett kollégák negyedének elbocsátása mellett a Google eladja a DoubleClick Performics Search Marketing divízióját, ami az online hirdetések keresőoldalakra való elhelyezését menedzselte.

Hízókúra után leépítés

Ez a Google történetének legnagyobb leépítése. Bár nyilvánvaló volt, hogy a felvásárlással sok munkakörben duplázódások lesznek majd, amit elbocsátásokkal lehet elsimítani, de az elemzők előzetes becsléseinél jóval több embert küldött el most a cég. Ez annak tükrében meglepő főleg, hogy a Google 2007-ben igen agresszíven terjeszkedett, és több mint 6000 új dolgozót vett fel, több mint másfélszeresére emelve az alkalmazottai létszámát.