Konrád
8 °C
26 °C

Új informatikai pályázat vállalkozásoknak

2004.06.28. 22:11
Új európai uniós informatikai pályázat indult, amelynek keretében a kis- és középvállalkozások számára összesen 1,6 milliárd forintos támogatás áll rendelkezésre 2004. december 31-ig, derült ki az Informatikai és Hírközlési Minisztérium hétfői közleményéből.
"Az üzleti partnerek közötti e-kapcsolatok fejlesztése" című pályázat a Gazdasági Versenyképesség Operatív Program része. A támogatásra olyan társaságok jelentkezhetnek, amelyeknél a foglalkoztatottak száma nem éri el a kétszázötven főt, éves nettó árbevételük pedig nem haladja meg a negyvenmillió forintot vagy mérlegfőösszegük legfeljebb huszonhétmillió eurónak megfelelő forintot tesz ki. Pályázhatnak továbbá magyarországi székhelyű kereskedelmi szervezetek és szövetségek, valamint magyarországi székhelyű kereskedelmi és iparkamarák.

A pályázat 1,6 milliárd forintos keretéből egy-egy projekt 13-130 millió forintot igényelhet, és az elszámolható költségek ötven százalékára lehet támogatást kapni. Újdonság, hogy a pályázók konzorciumot alkotva is elnyerhetnek uniós forrásokat.

E-támogatás

A támogatást négy célra lehet igényelni: elektronikus piacterek létesítésére, elektronikus ügyfélszolgálati rendszerek létrehozására, vállalatközi elektronikus üzletviteli rendszerek kialakítására és elektronikus piacterekhez való csatlakozásra, ami harmadik fél által fenntartott e-piactéren keresztüli termék- és szolgáltatás-értékesítést, valamint anyagbeszerzést tesz lehetővé.

A pályázatokat az IT Információs Társadalom Kht. címére (1410 Budapest, Pf. 114.) folyamatosan be lehet nyújtani, a felhívás és a formanyomtatványok az IHM weboldaláról is letölthetők.